REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 23-ioji bus vadinama nebe Juodojo kaspino diena, o Europos diena stalinizmo ir nacizmo aukoms atminti ir Baltijos kelio diena. Tą dieną Lietuvos valstybės vėliavos bus iškeliamos be gedulo ženklo.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės vėliavos su gedulo ženklu kaip ir iki šiol bus keliamos šiomis atmintinomis dienomis: birželio 14-ąją - Gedulo ir vilties dieną, birželio 15-ąją - okupacijos ir genocido dieną ir rugsėjo 23-iąją - Lietuvos žydų genocido dieną.

REKLAMA

Visus Europos Sąjungos nacionalinius parlamentus paskelbti rugpjūčio 23 dieną Europos stalinizmo ir nacizmo aukų atminimo diena Europos Parlamentas paragino praėjusių metų rugsėjį. Šių metų liepą Seimas taip ir padarė, o šį trečiadienį Vyriausybė galutinai įtvirtino sprendimą, pakeisdama nutarimą "Dėl Lietuvos Respublikos valstybės vėliavos ir kitų vėliavų kėlimo ir naudojimo".

ELTA primena, jog 1939 metų rugpjūčio 23 dieną Maskvoje tuometis Vokietijos užsienio reikalų ministras Joachimas fon Ribendropas (Joachim von Ribendrop) ir Tarybų Sąjungos užsienio reikalų liaudies komisaras Vlačeslavas Molotovas pasirašė abiejų šalių nepuolimo paktą, kuris kartu su slaptais papildomais protokolais nustatė Tarybų Sąjungos ir Vokietijos įtakos sferas ir privedė prie Antrojo pasaulinio karo bei trijų Baltijos šalių - Estijos, Latvijos ir Lietuvos - okupacijos.

Po 50 metų, 1989-aisiais rugpjūčio 23 dieną, prisimindamas Ribentropo-Molotovo paktą Lietuvos Sąjūdis surengė akciją "Baltijos kelias". Akcijos metu Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojai susikibdami rankomis sudarė gyvą grandinę per Baltijos valstybes, taip simboliškai atskirdami Baltijos valstybes nuo Sovietų Sąjungos, pareikšdami norą būti laisvi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų