REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos vidaus reikalų ministerija (VRM) paskelbė konkursą dėl baldų ir interjero detalių pirkimo valstybės biudžeto lėšomis, praneša laikraštis „Vedomosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso ministerija savo reikmėms ketina nupirkti prekių už 24,4 mln. rublių – pagal rengiamus viešuosius konkursus neatrodo, jog ši ministerija išgyvena krizę.

REKLAMA

Dienraščio duomenimis, brangūs baldai ir interjero detalės bus skirti ne tik ministerijos kabinetams, bet papuoš ir Rusijos VRM svečių namus bei ministerijos vadovų sodybas.

Ministerija paskelbė perkanti biuro baldus, tarp kurių laukiama ir „lova su ortopediniu čiužiniu ir grotelėmis“, dekoruota „rankų drožybos elemetais“. Negana to, nurodoma, kad konkurso dalyviai turi pateikti tokius pasiūlymus, kuriuose minėti lovos dekoro elementai „prie galvos ir kojų turi būti padengti plonu aukso – 999 prabos – sluoksniu“.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos VRM pasirengusi nupirkti dvi tokias paauksuotas lovas.

Taip pat ministerija pirks dvi spinteles, dvi „žemas spintas aparatūrai“, du „žurnalinius staliukus“, „klasikinio stiliaus darbo stalą“ ir „spintelę telefonui“ – ir visa tai turi būti padengta minėtos prabos aukso dulkių sluoksniu. Iš viso Rusijos VRM užsakys apie 5 tūkst. įvairių baldų ir interjero detalių.

Ministerijos užsakyme nurodytas kontaktinis asmuo Nikolajus Meščeriakovas laikraščiui „Vedomosti“ teigė, kad viskas minėtuose dokumentuose yra nurodyta teisingai.

Be to, N. Meščeriakovas patikslino, kokiu tikslu perkami baldai. Paaiškėjo, kad baldai ir interjero detalės bus skirtos ne tik Žitnoj gatvėje esantiems ministerijos kabinetams, bet ir Serebrianyj Bor gatvėje veikiantiems šios įstaigos svečių namams bei čia įsikūrusioms jos vadovų sodyboms.



Indrė Sesartė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų