REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje viešintis Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) klubo „New Jersey Devils“ puolėjas Dainius Zubrus trečiadienį Vilniuje, „Akropolio“ ledo arenoje, perdavė jauniesiems šalies ledo ritulininkams 50 ledo ritulio ekipiruotės komplektų ir dalyvavo Vilniaus ledo ritulio mokyklos „Geležinis vilkas“ auklėtinių treniruotėje.

REKLAMA
REKLAMA

Labdarą, D. Zubraus iniciatyva, jauniesiems Lietuvos ledo ritulininkams iš savo fondo „Goals & Dreams“ skyrė NHL žaidėjų asociacija (NHLPA).

REKLAMA

„Esu iš Lietuvos. Ledo ritulys – gana brangi sporto šaka, todėl ne visi norintys rungtyniauti pajėgia įsigyti visą ekipiruotę, – spaudos konferencijoje sakė penktadienį į Lietuvą grįžęs D. Zubrus. – Teko padirbėti, kad NHLPA sutiktų paremti jaunuosius Lietuvos ledo ritulininkus.

Džiaugiuosi, kad viskas įvyko pagal planą. Tai pirmas kartas, kai NHLPA labdara pasiekė Lietuvą, bet manau, kad ne paskutinis“. Anot D. Zubraus, NHLPA įvairių šalių jauniesiems ledo ritulininkams jau yra skyrusi 13 tūkstančių ekipiruotės komplektų.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) prezidentas Rolandas Bučys sakė, kad 12 ledo ritulio ekipiruotės komplektų skirta Vilniaus, 11 – Elektrėnų, 10 – Rokiškio, 9 – Kauno ir 8 – Klaipėdos jauniesiems sportininkams.

Spaudos konferencijoje buvo paskelbta ir apie Lietuvos vaikų ledo ritulio lygos įkūrimą. Lygos steigėjai – LLRF, D. Zubraus labdaros ir paramos fondas, bendrovės „Homburg“ ir „Akropolis grupė“. Šios lygos pirmenybėse dalyvaus keturių amžiaus grupių (iki 14 metų) ledo ritulininkai. Jie ateinantį sezoną sužais 256 rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Zubrus mano, kad lygos įkūrimas – labai svarbus žingsnis, siekiant padidinti vaikų susidomėjimą ledo rituliu.

D. Zubrus praėjusį sezoną su „Devils“ komanda Rytų konferencijoje užėmė trečiąją vietą, o atkrintamosiose varžybose jau pirmajame etape pralaimėjo „Carolina Hurricanes“ ekipai.

„Iš komandos buvo tikimasi daug daugiau, – sakė D. Zubrus. – Po sėkmingo pasirodymo reguliariajame sezone ir mes patys tikėjomės, kad turime daug galimybių iškovoti Stenlio taurę“.

D. Zubrus per 89 NHL sezono rungtynes pelnė 15 įvarčių ir atliko 25 rezultatyvius perdavimus.

Lietuvos ledo ritulininkas, kuriam praėjęs NHL sezonas buvo jau dvyliktasis, apgailestavo, kad jam per rungtynes „Devils“ komandoje tekdavo žaisti gerokai mažiau, nei ankstesniuose klubuose. D. Zubrus tikisi, kad kitą sezoną aikštelėje jam bus suteiktas pastovus vaidmuo ir didesnė atsakomybė.

REKLAMA

D. Zubrus teigė, kad jis kitais metais galėtų atstovauti Lietuvos rinktinei tik dviem atvejais: jei nevyktų NHL čempionatas arba jo komanda nepatektų į atkrintamąsias varžybas.

Iki sekmadienio tėvynėje viešėsiantis D. Zubrus pasirengimą naujajam sezonui pradėjo birželio mėnesį. Lietuvis prieš dvi savaites pradėjo treniruotis ir ant ledo.

Kartu su D. Zubrumi Lietuvoje pirmą kartą lankosi ir buvęs NHL žaidėjas kanadietis Danielis Lacroixas, kuris pastaruosius tris sezonus buvo „New York Islanders“ vyriausiojo trenerio asistentas. D. Lacroixas su lietuviu yra žaidęs „Philadelphia Flyers“ komandoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų