REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas neneigia dėl savo ankstesnio darbo specifikos susipažinęs su įvairiais žmonėmis ir pats žeria tai įrodančius faktus, tačiau tvirtina jokių ryšių su jais nesiejamas. Parlamento vadovas netgi žada padėti savo mandatą, jei taip pasielgs ir tie, kurie pasijuto susigėdę ir apgaule atitempti į Seimą.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš turiu labai gražų pasiūlymą: tegu tie, kuriems iš tiesų gėda, kad A. Valinskas ir jo su mafija susijusi partija juos atitempė į Seimą - Laimontas Dinius, Aleksandras Sacharukas, Saulius Stoma, Ligitas Kernagis ir kiti "krištolinio tyrumo žmonės", padeda mandatus, ir aš tą pačią dieną padėsiu savąjį, atsisakęs ne tik Seimo nario, bet ir Seimo Pirmininko pareigų, tą patį padarys ir Inga Valinskienė, tą patį padarys ir mūsų partijos deleguoti ministrai", - sakė A. Valinskas trečiadienį interviu "Žinių radijui".

REKLAMA

Bet Parlamento vadovas teigia manantis, kad jo kolegos tiesiog eina atviro revanšizmo ir revizionizmo keliu. Esą tai įrodo ir faktas, kad vos pradėjusios veikti naujos politinės jėgos atstovas S. Stoma pradeda ne nuo kalbų apie naujus įstatymų projektus, bet nuo tikslo dar rugsėjo 10 dieną atstatydinti Seimo Pirmininką.

"Kai Premjeras su ponu Razma bandė sutaikyti dvi puses, aš pasakiau, kad "Ąžuolo" frakcija yra atvira visiems, kurie gali prisijungti ir tęsti darbus dėl idėjų, dėl kurių atėjome, tačiau trims žmonėms kelias yra uždaras, nes jie yra parazitai. Tai yra Sacharukas, Kernagis ir Varaška", - sakė A. Valinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Pirmininkas pripažino per ankstesnio darbo metus pažinęs įvairių žmonių ir neneigė, kad Daktarų gaujos narys Rolandas Michalskis, pravarde Micha, yra lankęsis jo namuose. "Taip pat kaip ten yra lankęsis Sacharukas, kaip Žiemelis, daugybė žmonių ten lankėsi, bet tai nerodo nieko. Man inkriminuoja ne pažintį, o bando inkriminuoti ryšius su Daktarais, tai yra visai skirtingi dalykai. Aš neneigiu, kad aš pagal savo darbo specifiką pažinojau daugybę įvairių specialybių žmonių", - sakė A. Valinskas.

Jis teigė per ankstesnio darbo metus bendravęs su įvairaus sluoksnio atstovais. "Man teko bendrauti su politikos elitu - nuo prezidento ir eilinio Seimo nario, nuo ministro iki mero, man yra tekę bendrauti su kriminaliniais nusikaltėliais kalėjimuose, kurie yra nuteisti iki gyvos galvos, taip pat su nusikalstamo pasaulio autoritetais ruošiantis laidoms, man taip pat yra tekę bendrauti su žydšaudžiais, ir čia būtų galima apkaltinti, kad Valinskas ir jo partija yra susijusi su žydšaudžių mafija. Aš per tuos metus esu susipažinęs ir su nemaža dalimi nusikalstamo pasaulio autoritetų, bet jų yra gerokai mažiau nei per savo kalėjime praleistus metus pažino Saulius Stoma", - teigė A. Valinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo Pirmininkas priminė, kad prieš rinkimus jis buvo kaltintas sąsajomis su Bronislovu Lubiu, ir neneigė daug kartų vedęs jo valdomos kompanijos "Klasco" renginius ir net po to kartu dalyvavęs vakarėliuose. Esą tokiais pačiais ryšiais jį būtų galima apkaltinti ir su Viktoriu Uspaskichu ar "Maxima".

A. Valinskas sako, kad tai jam dažnai kelia šypseną, esą norint istorijų būtų galima išrutulioti ir iš kitų su juo susijusių įvykių.

"Matau, kad kolegoms trūksta fantazijos, tai aš pateiksiu kelias kitas versijas iš savo gyvenimo faktų, galbūt jos labiau padės įgyvendinti savo tikslus. Neneigsiu, vienuose iš "Auksinių svogūnų" Marijampolėje pirmoje eilėje sėdėjo bilietą nusipirkęs Arūnas Pūkelis, dar žinomas kaip Švinius, ir manau, kad Saulius Stoma tikrai galėtų pateikti kaip mano ryšius su šia grupuote įrodančius faktus, tuo labiau, kad ir vardai sutampa - ir aš, ir jis esame Arūnai", - sakė Seimo Pirmininkas.

REKLAMA

Jis ironizavo, jog Rokas Žilinskas galėtų pristatyti istoriją, kaip A. Valinskas greitį viršijo. "2000 metais aš asmeniškai kaip prodiuseris režisavau Artūro Paulausko reklaminį klipą, politinę reklamą, ir čia galima rasti sąsajų, kad aš dar mėgstu grybauti, o A. Paulauskas yra buvęs Varėnos prokuroras. Manau, kad čia nusikalstamų sąsajų ir manipuliacijų žeme galėtų atskleisti A. Sacharukas", - teigė A. Valinskas.

Seimo Pirmininkas teigė, jog norint galima išpūsti burbulą ir iš to, kad šį rudenį jo žmona ketina dalyvauti televizijos projekte "Šok su žvaigžde".

REKLAMA

"Apie tai galėtų skandalingai papasakoti Donalda, kuri, beje, taip pat kaip ir kiti buvę mūsų partijos nariai, sustabdė savo narystę dėl neva šokiruojančių faktų ir man peršamos draugystės su Michalskiu. Ji buvo tiek šokiruota, kad to paties Michalskio vestuvėse dalyvavo kaip pamergė jau tapusi Seimo nare", - sakė A. Valinskas.

Seimo Pirmininkas piktinosi, kad jam kaltinimai metami per spaudą, o ne pateikiami specialiosioms tarnyboms, kurios iš tiesų turi galių ieškoti faktų ir įrodymų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų