REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio galingieji ilsisi (II)

Poilsio reikia ir pasaulio lyderiams. Tačiau atostogas jie leidžia skirtingai. Štai Barakas Obama geria alų Naujoje Anglijoje, o Angela Merkel – kopinėja po Italijos Alpes.

REKLAMA
REKLAMA

Barakas Obama – Naujosios Anglijos pakrantėje

Nuo seno Oak Bluffs kurorte, „Martos vynuogynų“ (Martha‘s vineyard) saloje, ilsėtis mėgo pasiturintys juodaodžiai. Tačiau šią vasarą su kaupu išsipildė visos miestelio turizmo agentų viltys:  Oak Bluff‘e lankėsi Obamos!

REKLAMA

Parduotuvių lentynos išsyk buvo nusėtos suvenyrais su prezidentinės šeimos atributika: peleninėmis, marškinėliais, rankšluosčiais ir saulės skėčiais, padabintais Obamų portretu ir šūkiu „Yes, we tan“ (taip, mes deginamės – lt.).

Prezidento dukros čia džiaugiasi visame pasaulyje garsios „Ben & Bill’s Chocolate Emporium” skanėstais, žmona Mičelė ragauja „Sweet Life Cafe“ siūlomą geriausią ekologišką maistą Naujoje Anglijoje, o Obama vis ieško progų kaip slapčia „supešti“ cigaretę, užsisakyti alaus mėgiamoje „Ritz Cafe“ kavinėje ir diskutuoja su kitais atostogaujančiais intelektualais apie pasaulinę krizę.

REKLAMA
REKLAMA

Oak Bluffs jau XIX a. viduryje buvo apgyvendintas nuo pietinių valstijų plantacijų jungo bėgusių juodaodžių. Čia juos viliojo ir 1760 m. atidaryta metodistų bažnyčia. Miestelis taip pat didžiuojasi turėjęs vienintelį juodaodį banginių medžiotoją, o Adamas Claytonas Powelis, pirmasis afroamerikiečių Atstovų rūmų narys, čia buvo pasistatęs vilą. Todėl neatsitiktinai Oak Bluffs taip pamilo demokratai.

Klintonai, Karteriai, Kenedžiai – visi jie Oak Bluff‘e leido saulėtas dienas. Tai be abejonės palengvina saugos tarnybų darbą – jos kurortą žino kaip nuluptą. Pasak spaudos, saugumo klausimas tapo lemiamas Obamai renkantis, kur atostogauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasižvalgius po kurortą, atvykėlis galėtų įtikėti, jog šių dienų JAV jau nebeliko rasinės trinties: kavinių stalelius apsėdę daugiau juodaodžių, o juos aptarnauja tiek baltaodžiai, tiek juodaodžiai padavėjai. Tačiau gretimoje Naujosios Anglijos Nantukento saloje, kurį mėgsta priešinga politinė stovykla – respublikonai, pasitinka kitokia realybė - juodaodžiai matomi tik švytuojantys virtuvėje.

Pranešama, jog B.Obama atostogoms turės daug mažiau laiko nei jo pirmtakas Dž.Bušas. Pastarasis per metus atostogaudavo šešias savaites, dažniausiai savo Teksaso rančoje. Būtent iš Bušo, kuris gimė Naujojoje Anglijoje, lūpų atskriejo garsusis sakinys: „ne kiekvienas mėgsta sėdėti Martos vynuogynų saloje ir srėbti ten vynelį“. Sparnuotoji frazė tik dar labiau išryškina takoskyrą tarp dviejų už Amerikos vairo stojusių vyrų.

REKLAMA



Plaukiantis Obama



Obama lipantis iš vandens

Nikolia Sarkozi – pas uošvius


Vieta, kurioje šiais metais Nikolia Sarkozi leido atostogas, taip pat istorinė – jos nederlinguose laukuose 1944 m. rugpjūčio 15 d. karinės pajėgos iš Afrikos pradėjo provincijos išlaisvinimą. Cap Negre - „juodasis iškyšulys“ – taip pavadintas kalvotas pietų Prancūzijos miestas.

Čia vilą prieš keturiasdešimt metų pasistatė politiko uošviai – Bruni-Tedeschis šeima. Iš naujosios žvaigždės Cap Negre miestelis pelno susikrauti dar nespėjo: jis nepriklauso legendiniams Žydrosios pakrantės kurortams. Atostogas čia renkasi ne turčiai, bet paprasta liaudis. Jie apsistoja dviejų trijų žvaigždučių viešbučiuose arba kempinguose.

REKLAMA

Priešingai nei Ž.Širakas, kuris mėgo maudytis žmonių apsuptyje, Sarkozi su žmona akylai sergsti savo privatumą. Į pakrantę jie atplaukia tik laivu. Bet kokie skrydžiai virš Cap Negre saugumo sumetimais yra uždrausti.

N. Sarkozi atostogų metu daug bėgioja ir demonstruoja įtemptus pilvo preso raumenis. Kada gi dar, jei ne per atostogas! Šalia, ant jo arba po juo vartosi saulės nubučiuota Carla Bruni. Ji paplūdimyje dėvi plačiabrylę skrybėlę ir..plaukmenis. Aukštosios mados gimtinėje tai jau spėjo įžiebti ne vieną diskusiją.

Neabejojama, jog grįžimas į kasdienybę atletiškajam Sarkozi bus nelengvas – pirmas išbandymas laukia jau vasaros pabaigoje. Prancūzijos prezidentas taps seneliu.

Bus daugiau.



Nikolia Sarkozi ir Carla Bruni


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų