REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę piketuoti ketinę Vilniaus kiemsargiai po pokalbio su miesto vadovais savo planus pakeitė, tačiau sostinės skolos už miesto tvarkymą niekur nedingo.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip sakė sostinės vicemeras Romas Adomavičius, savivaldybė už miesto tvarkymą ir gatvių priežiūrą šiuo metu yra skolinga apie 50 mln. litų.

REKLAMA

Pasak R. Adomavičiaus, su kiemsargiais susitarta dėl laipsniško skolos grąžinimo. Vicemero teigimu, per pastarąjį mėnesį kiemsargiams jau sumokėta 1,2 mln. litų. "Kai tik matysime galimybę, pervesime pinigų vėl", - tikino R. Adomavičius.

Vien už miesto tvarkymą, be gatvių priežiūros, savivaldybė skolinga 19 mln. litų. Kartu su gatvių priežiūra, miesto įsiskolinimai siekia 50 mln. litų.

Daugiausiai - 19,5 mln. litų - savivaldybė skolinga bendrovei "Grinda". Ši skola skaičiuojama dar nuo praėjusių metų spalio mėnesio.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovei "Stebulė" Vilnius skolingas 11,6 mln. litų, "Naujamiesčio būstui" - 4,4 mln. litų.

R. Adomavičiaus teigimu, miesto vadovai suka galvas, iš kur paimti pinigų skoloms grąžinti, o kai kurie galimi sprendimai nėra populiarūs.

"Tokie sprendimai - administracinio aparato mažinimas, atlyginimų karpymas. Taip pat dalies savivaldybės ar jos įmonių turto pardavimas", - sakė vicemeras.

Pasak jo, iš privatizavimo savivaldybė jau gavo daugiau kaip 6 mln. litų, tačiau tai nėra daug, nes biudžete numatyta gauti 50 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų