REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus savivaldybė žada leisti Kirtimų romų bendruomenei buvusiame policijos poste įrengti kebabinę. Tiesa, abu romų bendruomenės lyderiai - romų bendruomenės "Čigonų laužas" pirmininkas Josifas Tyčina ir romų bendruomenės pirmininkas Stepas Vysockis - turės raštiškai pasižadėti, kad taboro prieigose stovinčiame namelyje iš tiesų bus prekiaujama kebabais ir įdarbinami romų bendruomenės nariai.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos postas šalia Kirtimų taboro buvo įrengtas 2004 metais, tačiau viltys, kad dėl to tabore sumažės prekyba narkotikais, nepasiteisino. Į taborą dabar užsuka tik patruliuojantys pareigūnai, o policijos postas jau porą metų stovi tuščias.

REKLAMA

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje mero pavaduotojas Stanislovas Šriūbėnas sakė, kad romų bendruomenės prašymą policijos poste įrengti kebabinę savivaldybė gavo jau prieš kurį laiką.

"Jeigu abu romų bendruomenės lyderiai susitars tarpusavyje, manau, kad metams leisime jiems pabandyti ir suteiksime tą postą panaudos teise", - aiškino S. Šriūbėnas.

Romų bendruomenė savivaldybės taip pat prašo, kad ši mokėtų už jai teikiamas komunalines paslaugas, tačiau S. Šriūbėnas užtikrino, kad miestas to nedarys.

REKLAMA
REKLAMA

Visgi didžiausią galvos skausmą Vilniaus valdžiai kelia žemės, ant kurios stovi romų taboras, klausimai. Savivaldybės vadovai tikisi, kad Vilniaus apskritis šią žemę savivaldybei suteiks panaudos teise.

Tada sostinės vadovai žada užsiimti Kirtimų taboro tvarkymu. Svarstomas ir variantas tabore statyti naujus namelius ir juose apgyvendinti romus.

Tačiau S. Šriūbėnas neslepia, kad šiam planui nepavykus situacija romų tabore vargiai pasikeis: "Jei planas su žeme nepavyks, niekas ten nepasikeis. Bus kaip yra. Tačiau niekur kelti, kaip kai kurie ankstesni miesto vadovai, romų taip pat nesiruošiame. Kur mes juose kelsime?"

Apie tai – LNK žinių videoreportaže 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų