REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos jaunučių (iki 16 metų) vaikinų krepšinio čempionate Kaune teisėjauja net keturi tarptautinės kategorijos arbitrai iš Lietuvos. Geriausias Lietuvos krepšinio teisėjas Romualdas Brazauskas tai laiko tikru lietuvių pripažinimu, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

"Nors čempionatas vyksta Lietuvoje, tai, kad jame teisėjauja keturi arbitrai iš Lietuvos, laikau jų profesionalumo pripažinimu", - sakė R. Brazauskas.

REKLAMA

Jaunučių kovoms Kaune teisėjauja tarptautinės kategorijos teisėjai R. Brazauskas, Tomas Jasevičius, Mindaugas Večerskis ir Jurgis Laurinavičius. Pastarasis arbitras teisėjavo ir neseniai pasibaigusio Europos jaunių (iki 18 metų) vaikinų čempionato finalui. Savo ruožtu R. Brazauskas ir T. Jasevičius yra pakviesti teisėjauti Europos vyrų pirmenybėse Lenkijoje.

Teisėjams Europos jaunučių čempionate tenka didelis krūvis. Kiekvieną dieną vyksta po aštuonerias rungtynes, kurias aptarnauja 24 teisėjai. Kiekvieną rytą rengiama vakarykščių rungtynių analizė ir aptarimas pasitelkiant vaizdo medžiagą.

REKLAMA
REKLAMA

"Pirmenybių teisėjai dirba tiesiogine prasme be išeiginių, - sakė R. Brazauskas. - Kai kuriems arbitrams teko teisėjauti po dvejas rungtynes per dieną, nes dėl didelio krūvio traumą gavo graikų teisėjas, o prancūzui teko skubiai išvykti".

Europos jaunučių vaikinų čempionate teisėjauja ir kito žemyno atstovas - kanadietis. Jis paskirtas teisėjauti pagal bendrą "FIBA Europe" ir "FIBA Americas" mainų programą. Europos teisėjai taip pat vyksta teisėjauti į Amerikos žemynų jaunimo pirmenybes.

"Man asmeniškai šios pirmenybės yra pradinis pasirengimo Europos vyrų čempionatui etapas. Iki čempionato teisėjausiu dar septynerioms draugiškoms ir oficialioms rungtynėms", - teigė R. Brazauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš viso Lietuvoje yra šeši teisėjaujantys tarptautinės kategorijos arbitrai - be išvardytų oficialioms FIBA rungtynėms dar teisėjauja Martynas Gudas ir Virginijus Dovidavičius. Tarptautinės FIBA licencijos siekia vilnietis Gintaras Vitkauskas, kuris šiemet sėkmingai išlaikė egzaminus ir yra pakviestas į kitais metais vyksiantį galutinį egzaminą. Lietuvoje yra ir šeši tarptautinės kategorijos FIBA komisarai, kurie šiemet sėkmingai išlaikė egzaminus: Algimantas Pavilonis, Tomas Rimkus, Kęstutis Skerys, Vytautas Kukarskas, Saulius Samulevičius ir Kęstutis Pilipauskas.

"Lietuvos teisėjai turi puikią reputaciją ne tik Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) atstovų akyse, bet ir tarp įvairių valstybių krepšininkų pasauliniu lygiu", - pažymėjo R. Brazauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų