REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vilniaus Rotušėje buvo pagerbti iš ekspedicijos sugrįžę alpinistai, pirmieji įkopę į bevardę 4711 m. aukščio Tian Šanio viršukalnę ir pavadinę ją Lietuvos 1000-mečio vardu. Už nuopelnus Vilniaus sportui sostinės mero pavaduotojas Gintautas Babravičius alpinistams įteikė mero padėkos raštus ir III laipsnio medalius.

REKLAMA
REKLAMA

„Kalnai – viena pavojingiausių kelionių rūšių. Žmonės, kurie ryžtasi žygiams ir jiems suteikia misijos reikšmę – skleisti lietuvišką žodį apie Lietuvą ir jos sostinę Vilnių – verti didelės pagarbos“, – sakė G. Babravičius. „Džiaugiuosi, kad žygis buvo sėkmingas – didžiuojuosi Jumis“.

REKLAMA

Renginio metu žurnalistas Gerimantas Statinis, kuris Lietuvos 1000-mečio viršūnėje iškėlė Lietuvos žurnalistų sąjungos ir LŽS kelionių ir pramogų klubo vėliavas, LŽS pirmininko Dainiaus Radzevičiaus buvo pagerbtas specialiais prizais. Žurnalistas pažadėjo, kad sunkiomis sąlygomis rašytas kelionės dienoraštis vėliau taps atskira knyga, papildyta istoriniais faktais ir bus skirta Lietuvos alpinizmo 50-mečiui.

Ekspedicijos dalyviai, žiūrėdami skaidres, turėjo galimybę prisiminti ekstremalios kelionės įdomiausius momentus, o renginio svečiai – pasigrožėti kalnais. Lietuvos 1000-mečio vardu pavadinta viršukalnė Tian Šanyje jau penktoji, turinti lietuvišką pavadinimą.

Į Tian Šanį lietuviai važiuoja jau 50 metų. Tradiciškai kas 10 metų čia vyksta turiados-alpiniados, kuriose pabuvojo per 1000 tautiečių Ši turiada-alpiniada skirta Gedimino Akstino viršūnės 50-mečiui ir Lietuvos vardo 1000-mečiui.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų