REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos išplatintoje informacijoje teigiama, kad „Lietuvos žinių“ redaktorius Valdas Vasiliauskas pažeidė žurnalisto etiką.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų liepos 27 d. Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija svarstė Virginijaus Savukyno prašymą įvertinti 2009 metų gegužės 12 d. dienraštyje „Lietuvos žinios“ išspausdintą Valdo Vasiliausko publikaciją „Pasakėlės iš skydinės“.

REKLAMA

V. Savukyno teigimu, publikacijoje buvo paskelbtos tikrovės neatitinkančios ir jo šeimos narių atminimą žeminančios žinios. Dėl tos pačios publikacijos kreipėsi ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija. Skundą pasirašęs generalinis direktorius A. Siaurusevičius teigia, kad apie jų darbuotoją V. Savukyną buvo paskelbtos netikslios ir neteisingos žinios, informacija paskelbta neetišku būdu.

Susipažinusi su publikacija Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija mano, kad akivaizdu, jog publikacijos autorius V. Vasiliauskas apie kolegą V. Savukyną užsimena su neslepiama pagieža ir noru įgelti. Be to, kad apie V. Savukyną pateikiama netiksli informacija, dar ir pasišaipoma iš jo sveikatos būklės, pašiepiamai atsiliepiama apie jo artimuosius.

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija mano, kad tai – neetiška, nekolegiška ir neprofesionalu. Iš to, kokia informacija pateikta, komisija daro išvadą, kad tai yra asmeninių sąskaitų suvedinėjimas.

Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija nusprendė, kad dienraštyje „Lietuvos žinios“ publikacijoje „Pasakėlės iš skydinės“ buvo pažeista Žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso 3 straipsnio 1 dalis: Gerbdami žmogaus teisę gauti teisingą informaciją, žurnalistai ir viešosios informacijos rengėjai turi skelbti tikslias, teisingas žinias ir įvairias nuomones.[...]“, 59 straipsnis: „Žurnalistas ir viešosios informacijos rengėjas neturi skelbti kritinių kūrinių tam, kad suvestų asmenines sąskaitas.“

Vadovaujantis Visuomenės informavimo įstatymo 46 str. 7 p., Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija sprendimas turi būti paskelbtas artimiausiame dienraščio „Lietuvos žinios“ numeryje.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų