REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos mėnesį Vilniaus pirminėje nekilnojamojo turto rinkoje užfiksuotas mažiausias pardavimų skaičius šiais metais, kuriam įtakos turėjo ne tik ekonomikos sulėtėjimas, bet ir sezoniškumas.  Rinkos analitikai tikina, kad tikroji  situaciją būstų pardavimo rinkoje paaiškės  tik atėjus rudeniui.

REKLAMA
REKLAMA

Preliminariais VŠĮ „Registrų centras“ duomenimis, liepos mėnesį įregistruota per 50 naujų butų pardavimo sandorių. Šiuos duomenis patvirtina Uždarosios akcinės bendrovės „EIKA“ , užsiimančios nekilnojamojo turto vystymu ir statyba,  rinkos analitikas Tomas Žiaugra.

REKLAMA

Anot T. Žiaugos  parduota arba rezervuota mažiau nei po vieną butą kiekviename Vilniaus NT projekte, kurių yra apie 70. Rinkos analitikas teigia, kad padėtis pirminėje Vilniaus NT rinkoje nėra beviltiška, o išvengti sezoniškumo, dėl kurio sumažėjo būstų pardavimai, beveik neįmanoma.

Apie 30 parduotų arba rezervuotų butų liepą užfiksuota ekonominėje klasėje. Būsto pirkėjai dažniausi rinkosi butus Pilaitėje, Lazdynuose bei Žirmūnuose.

REKLAMA
REKLAMA

Vidutinėje klasėje liapą užfiksuota apie 10 naujų pardavimų arba rezervacijų.

Prasčiausia situacija prestižinėje klasėje, kur daugelyje projektų pardavimai ir rezervacijos buvo nuliniai ar net minusiniai. Daugiausia dėmesio susilaukė būstai Naujamiestyje esančiuose projektuose.

Nors naujų butų pardavimai mažėja, susidomėjimas nauju būstu išlieka. Tai rodo augantis nekilnojamojo turto portalų lankytojų skaičius, todėl konstatuoti butų pardavimo sąstingį per anksti. Tikrąją situaciją būstų pardavimo rinkoje bus vertinama tik atėjus rudeniui.



 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų