REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rengdami straipsnį apie madą žurnalistai visuomet skambina Kęstučiui Rimdžiui. Ir ne veltui, juk Kęstas - savo profesijos fanatikas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip jaučiatės po sezono televizijoje?

Labai gerai! Buvo labai įdomu vesti šią laidą. Bet dabar gyvenime verčiu naują lapą. Pasitarę su komanda nusprendėme daryti pauzę, todėl į televiziją, bent jau šiais metais, eiti neketinu. Noriu visiškai atsiduoti savo tikrąjam pašaukimui.



Vesdamas laidą sužinojote daugiau apie madą?

REKLAMA

Žinoma, juk mada labai greitai keičiasi. Man taip pat labai patiko ir buvo svarbus bendravimas su dizaineriais, kurie, mano nuomone, turi nemažai potencijos. Tik problema, kad pas mus nėra mados rinkodaros, nėra išpopuliarinti mūsų dizainerių prekiniai ženklai. Užsienyje mados rinkodara labai stipri, dėl to mes labiau ir vertiname užsieniečių prekinius ženklus.

Kaip manote, kodėl esate toks graibstomas?

Tiesiog aš gyvenu savo darbu. Kitąmet sukaks dešimt metų, kai dirbu šį nuostabų darbą. Per visus tuos metus aš neturėjau ilgesnių atostogų nei savaitė. Aš darboholikas, man patinka apimti daug mados sričių, stengtis savo darbą atlikti tobulai.



Kas jums patinka dirbant stilistu?

REKLAMA
REKLAMA

Dinamika. Niekada nežinai su kokias žmonėms teks susidurti. Grožio kūrimas. Šis darbas atneša greitą efektą, per labai trumpą laiką gali labai daug žmogui suteikti, pradedant šypsena, baigiant meile sau.

Sakoma, kad vertinti mada sėdint prie kompiuterio - nesąmonė...

Aš manau, kad sąmonė. Jei žmogus domisi mada, bet neturi galimybės išvažiuoti, žurnalai, internetas, televizija - viskas tiks jo susidomėjimui brandinti.



Kaip manote, kodėl mados žmonės turi "įprotį" nevairuoti?

Nežinau (šypsosi). Aš nevairuoju, nes gyvenu šalia savo darbo, man patinka vaikščioti pėsčiomis, o jei tenka kur važiuoti, turiu kas paveža.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar žiūrite mados kanalą "Fashion TV"?

Taip, man patinka šis kanalas, jis nuolat besikeičiantis, įdomus. Norėčiau, kad ir Lietuvoje būtų tokia laida apie madą: dinamiška, kad būtų pateikta pati naujausia informacija, be jokių dirbtinumų ir kartu paprasta, kad mada nesidomintis žmogus suprastų pateiktas naujienas bei informaciją, galėtų jas pritaikyti savo gyvenime.

Ar mados pasaulyje egzistuoja profesija mados ekspertas?


Nelabai, yra mados kritika. Mados kritikas - tai žmogus, kuris profesionaliai analizuoja, ką dizaineriai pristato ant podiumo. Komentuoja, akcentuoja tam tikrus dalykus, pataria, paaiškina, kodėl yra būtent tokios tendencijos, kas jas lemia.

REKLAMA

Kaip nustatomos mados tendencijos?


Po kolekcijų pristatymų  mados žurnalistai bei kritikai susėda prie bendro stalo, žiūri, analizuoja fotografijas ir fiksuoja, kokios spalvos, formos, silueto drabužių dizainerių kolekcijose buvo daugiausia. Taip yra sudaromi tendencijų, daiktų dešimtukai...

Jūs, kiek pamenu, sakėte, kad norite studijuoti mados kritiką...

Taip, labai noriu. Tai begalo įdomios studijos. Lietuvoje mados kritika jau yra reikalinga - mes gauname daug informacijos, reikia žmogaus kuris ją paaiškintų.

Kaip vertinate Rusijoje vedama laidą „Mados nuosprendis“?

Vertinu labai gerai! Deja, mes Lietuvoje neturime nei vieno žmogaus, kuris sugebėtų vesti tokią laidą. Žmonės, kurie veda šią laidą, yra labai stiprūs ne tik savo srityse, bet ir televizinėje mados žurnalistikoje.

REKLAMA

Kaip orientuotis mados pasaulyje?

Pagal pasaulinius žurnalus, dizainerių komentarus. Svarbiausia atsirinkti informaciją skirtą būtent tau. Jokiais būdais nevalia pulti į kraštutinumus, reikia realiai įvertinti savo figūrą, suprasti kokie yra trūkumai ir pasinaudoti mada juos paslepiant. Būtina prisiminti, jog Vilnius - ne Paryžius ar Milanas, mes gyvename labiau konservatyviame mieste, todėl reikia save šiek tiek įtraukti į tam tikrą rėmą.

O kaip tapti elegantiškomis?


Matot, čia kaip ir su seksualumu: arba turi, arba neturi. Bet, kaip sakoma, kas nori, tas gauna (šypsosi). Elegancija visų pirma - savęs tobulinimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip manote, ar reikėtų mokykloje mados pamokų?

Žinoma. Bent jau viena pamoka per mėnesį. Bet mes neturime mados pedagogų...Visgi aš labai tikiu Lietuva, mes mokame siekti savo tikslų, esame užsispyrę. Tik nereikia savęs lyginti, mes per tokį trumpą laiką pasiekėme tikrai labai daug. Tik reikia nesustoti.

Kokie kolekcijų pristatymai jus žavi?

Jei vertinti iš meniškesnės pusės, mane žavi Johno Galliano, Karlo Lagerfeldo pasirodymai. Jie visada nustebina publiką, pamatai tą, ko visiškai nesitiki. Juozo Statkevičiaus pasirodymai. Jis savo keturiasdešimtmečio proga dar kartą įrodė, kad ir pas mus gali vykti tokie dalykai: tokioje erdvėje, su tokiu tobulumo jausmu.



Ar madai reikalingos mados aukos?

REKLAMA

Labai. Mes jų Lietuvoje dar neturime, bet užsienyje tokių žmonių apstu. Jie vadinami fashion victim  ir yra pamišę dėl mados. Tai žmonės, kurie atrodo, tarkim, kaip Sarah Jessica Parker iš filmo „Seksas ir miestas“. Mados aukų daugiausiai yra Japonijoje. Ten nuo mažens tėvai ir mokytojai moko vaikus save išreikšti per įvaizdį.

O kas yra "madistės", stileivos?

Jų po truputį atsiranda ir Lietuvoje. Tai žmonės, kurie savo apranga bando lygiuotis į Europos kontekstą.

Kokia moteris jums yra moteriška?

Ta, kuri spinduliuoja vidine ramybe. Kuri pasitiki savimi, dirba mylimą darbą arba yra sukūrusi šeimą, kokios ji nori. Tai daugiau vidinės savybės.

Ką  patartumėte moterims?


Nebūti grubiomis. Sustoti ir pasimėgauti malonumais.



Julija Vital

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų