REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sutikusi bendradarbiauti su ikiteisminį tyrimą atliekančiais pareigūnais, R.Petkelienė papasakojo apie nuo 2006-ųjų Seime veikusį "paskolų banką". Seimo nariams ir parlamento darbuotojams ji esą skolinusi pinigų iš kasos, tikina turėjusi ir tai patvirtinančius kasos orderius - iš viso už 120 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

"Tai gali būti paprasčiausias muilo burbulas. Netelpa į sveikos logikos rėmus", - LŽ paprašytas pakomentuoti R.Petkelienės versiją tepasakė Seimo pirmininko pavaduotojas liberalsąjūdietis Algis Kašėta ir pridūrė, kad informacijos esama per mažai, kad tai būtų galima vertinti išsamiau. Atsisakė į samprotavimus leistis ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma.

REKLAMA

Vienintelis visuose Seimuose dirbęs socialdemokratas Česlovas Juršėnas vakar tikino, kad panašių atvejų neprisimenąs. "Paskalų dabar yra visokių, tačiau tai buvo maloni, draugiška moteris, kuri, kai buvau Seimo pirmininkas, siūlydavosi algą atnešti man į kabinetą, tačiau visada į kasą eidavau pats", - tikino Č.Juršėnas. Neteko jam matyti, kad koks seimūnas būtų prašęs "paskolos", nes prie kasos langelio, kuris įrengtas atskiroje patalpoje, būdavo einama tik po vieną.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek plačiau kalbėjo opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis, klausiamas, kaip būtų elgiamasi, jei paaiškėtų, kad "paskolas" ėmė kuris nors "Tvarkos ir teisingumo" frakcijos narys. "Nesvarbu, ar mūsų, ar ne mūsų frakcijai priklausantis Seimo narys būtų taip daręs, tai būtų nusikaltimas, o nusikaltėliai, jei tai įrodoma teisme, turi sėdėti kalėjime. Nors, rimtai kalbant, nelabai įsivaizduoju, kad tokių atvejų galėjo nutikti, - sakė V.Mazuronis. - Nieko panašaus net nesu girdėjęs, bet jeigu tokia prielaida pasitvirtins, tokio tautos atstovo vieta tik kalėjime."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Mazuronis stebėjosi, kaip galėjo atsirasti šimtatūkstantiniai Seimo kasos trūkumai ir apie tai nežinojo niekas daugiau, išskyrus pačią kasininkę. Jo manymu, tai turėjo būti buvusi organizuota veikla. Ir būtina išsiaiškinti, kas apie tokius atvejus Seimo kanceliarijoje ar jos Finansų departamente žinojo.

Laikinai Seimo kanclerio pareigas einantis Gedeminas Aleksonis vakar tvirtino, kad kasininkės teiginių jis negali nei patvirtinti, nei paneigti. "Įsipareigojau neplatinti tyrimo duomenų, - sakė G.Aleksonis. - Jei šie teiginiai pasitvirtintų, susiję darbuotojai tuoj pat būtų atleisti."



Rimantas Varnauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų