REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas blogiau: užimti vidurio sėdynę lėktuve ar prasmegti skradžiai žemę? Neseniai atlikta apklausa parodė, kad pusė respondentų mieliau rinktųsi apsilankymą pas stomatologą nei pasakytų „atsiprašau, man reikia į tualetą“ greta sėdinčiam keleiviui.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausa atskleidė, jog didesnė dalis amerikiečių: užstrigtų eismo kamštyje (56%), eitų į aklą pasimatymą (56%) ar lankytųsi pas stomatologą (54%) nei lėktuve užimtų vidurinę kėdę (tarp trijų).

REKLAMA

Taip pat paaiškėjo, kas labiausiai žmones erzina lėktuvo „kaimynuose“: 84% respondentų teigė, jog iš kantrybės juos veda tekanti greta sėdinčio žmogaus nosis, 83% negali pakęsti, jog trūksta vietos išsitiesti, dar 83% teigė nemėgstantys „lipimo per kaimyną“ proceso, norint patekti į tualetą. Net 80% sakė, jokiu būdu nenorintys būti įsprausti tarp storų kaimynų, o 71% labiausiai trūksta vietos, kur padėti galvą.

REKLAMA
REKLAMA

Jei priklausote žmonių, nelinkusių užimti vidurio pozicijos, kategorijai, žinokite: ne viskas prarasta. Žinant kelias gudrybes galima sausam išbristi iš nemalonios situacijos.

1. Kovokite dėl geresnės vietos!

Kelias dienas prieš skrydį susisiekite su oro linijomis ir pasiteiraukite, ar neatsirado geresnių vietų. Jei tai „neišdega“, pabandykite pakartoti tą patį skrydžio registracijos metu. Jūs galite teirautis ne tik dėl patogesnės vietos, bet ir pasiprašyti būti pasodintas šalia atsarginio išėjimo. Dauguma oro kompanijų šias vietas paskirsto tik registracijos metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei nepavyksta ir šis triukas, nenuleiskite rankų ir to paties pasiteiraukite galutinėje registracijos stadijoje – rodant kelionės bilietą oro uosto vartuose. Ten dirbantys žmonės taria paskutinį žodį dėl vietų paskirstymo lėktuve. Jei būsite vienas iš pirmųjų eilėje, mandagus ir nurodysite „lengvinančias aplinkybes“ (jūs dažnai skraidote šiomis oro linijomis arba esate aukštas ir jums reikia papildomos erdvės), šansai gauti trokštamą vietą tik augs.

2. Gamtiniai reikalai pirmiau

Jei visos gudrybės nesuveikė ir visgi „prisišvartavote“ vidurinėje sėdynėje, prisiminkite vaikystėje mamos duotus patarimus. Pasielkite kaip keturmetis ir apsilankykite tualete prieš kelionę.

REKLAMA

3. Tinkama akimirka

Jei šiaip ar taip reikės ištrūkti iš sėdynes, būkite tikri, jog padarysite tai, kuo galima anksčiau. „Išropokite“ anksčiau nei kaimynas pradės žiūrėti filmą, skaityti, užmigs ar išsitrauks kompiuterį.

4. Pasijuskite patogiai

Naudokite miego ir patogumo papildus: kaklo pagalvėles, akių dangtį, ausines ir kitus įmanomus produktus, padėsiančius jaustis geriau.

5. Pasislėpkite darbe

Aukštųjų technologijų laikais, kai daugelis lėktuvų siūlo naudotis bevieliu internetu, tai padaryti nebus sunku, ypač jei turite „delninukus“ ar „smartphone‘us“. Pasislėpti nuo smalsių kaimynų akių pavyks naudojant neseniai inžinierių sukurtus ekrano privatumo filtrus. O jei darbui ūpo ir nėra – visada lieka internetas su neišsemiama įvairialypės terpės pasiūla.

REKLAMA

6. Neperkraukite rankinio bagažo

Stenkitės kuo daugiau daiktų dėti į registruojamą bagažą, o rankiniui palikti smulkmenas. Taip išlošite vietos kojoms!

7. Kas pirmesnis – tas gudresnis

Drąsiai uzurpuokite atramas alkūnėms. Pagal galiojantį „atramų etiketą“, jos priklauso sėdinčiam vidurio pozicijoje. Tai padės jaustis geriau ilgo skrydžio metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų