REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 13 d. Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio batalione bus minimos bataliono įkūrimo septynioliktosios metinės. Sukakties proga batalione bus laikomos  šv. Mišios, bataliono karius ir svečius pasveikins istorinio pabūklo salvės, vėliau minėjimo dalyviai bus kviečiami apžiūrėti bataliono karinės technikos ir ginkluotės bei Kęstučio apygardos partizanų kovas atspindinčių nuotraukų ir partizanų trofėjų parodas, taip pat vyks kiti šventiniai renginiai. 

REKLAMA
REKLAMA

Kęstučio batalionas yra vienas iš Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ padalinių, dislokuotas Tauragės rajone, Sakalinės kaime. Batalionas įkurtas 1992 metų rugpjūčio 15 d. – tądien batalionui buvo įteikta kovinė vėliava, kurios šūkis skelbia „Kovon dėl Lietuvos laisvės ir garbės".

REKLAMA

Bataliono kariai yra dalyvavo tarptautinėse taikos misijose įvairiuose regionuose: Bosnijoje ir Hercegovinoje, Kosove, Irake ir Afganistane. 2007 metais Afganistane tarnavo Kęstučio bataliono karių pagrindu suformuota Lietuvos vadovaujamos Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės penktoji karių pamaina (PAG-5). Batalionas misijoje dalyvavo pilnos sudėties kartu su kitų Lietuvos kariuomenės padalinių kariais.  


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų