REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojai kartu su Policijos kriminalinio biuro ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnais patikrino parduotuvę-barą Alytaus rajone Norgeliškėse. Rasta kontrabandinių cigarečių, neaiškios kilmės alkoholio ir neapskaitomų pajamų.

REKLAMA
REKLAMA

Kasos aparatas buvo net neįjungtas

Mokesčių inspektoriai, policijos ir sienos apsaugos pareigūnai parduotuvėje-bare Norgeliškėse, kuri priklauso Algio Montvilos individualiajai įmonei, apsilankė vykdydami kovos su nelegalia prekyba cigaretėmis ir alkoholiu priemones. Operatyvus veiklos patikrinimas pradėtas nuo kontrolinio cigarečių ir alkoholinių gėrimų pirkimo. Iš karto užfiksuotas pažeidimas - pardavėja sumokėtų pinigų elektroniniu kasos aparatu neapskaitė ir čekio neišdavė. Kasos aparatas baigiantis darbo dienai buvo net neįjungtas.

REKLAMA

Inspektoriai inventorizavo grynuosius pinigus kasoje. Paaiškėjo, kad neapskaitytų pinigų yra ir daugiau - apie 800 litų. Už šiuos pažeidimus pardavėjai surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas.

Alkoholis - be dokumentų, cigaretės – rusiškos

Parduotuvės patalpose pareigūnai aptiko daugiau nei 800 litų vertės alkoholinių gėrimų, kuriems nepateikta jų įsigijimą patvirtinančių dokumentų. Rasta daugiau kaip 3 litrai alkoholio kvapą skleidžiančio skaidraus skysčio plastikiniuose įvairios talpos buteliuose.

REKLAMA
REKLAMA

Maždaug 30 butelių alkoholinių gėrimų ir šis skaidrus skystis paimti, parašius poėmio protokolus.

Patikrintos Norgeliškių parduotuvės-baro pagalbinėse patalpose rastos ir paimtos rusiškos cigaretės „Jin Ling”, „Saint George”, „Premjer” - iš viso beveik 70 pakelių.

Krata atlikta ir pas įmonės savininką, gyvenantį Žagarių kaime. Ūkiniame pastate ir jam priklausančios parduotuvės pagalbinėse patalpose buvo dar rasta ir paimta 135 litrai skysčių, skleidžiančių alkoholio kvapą, beveik 900 pakelių rusiškų cigarečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Individualiajai įmonei, pažeidusiai Alkoholio kontrolės įstatymą, gresia bauda nuo 500 iki 2 tūkst. litų. Baudos dėl Tabako kontrolės įstatymo pažeidimų siekia nuo 10 tūkst. litų iki 30 tūkst. litų. Baudas A.Montvilos įmonei pritaikys mokesčių inspektoriai. Taip pat ši įmonė gali netekti licencijos verstis mažmenine prekyba tabako gaminiais.

Dėl nustatytų pažeidimų Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos rinktinė pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„Šis pavyzdys iliustruoja, su kokio pobūdžio pažeidimais pastaruoju metu dažnai susiduria Valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojai. Prekiaujama nelegaliai įsigytomis prekėmis, gautos pajamos neapskaitomos, daromi įvairūs kiti pažeidimai. Nors įmonė nedidelė, o gyvenvietėje nedaug žmonių, nustatyti pažeidimai apima kelių institucijų kompetenciją”, - sako Valstybinės mokesčių inspekcijos Kontrolės departamento direktorius Artūras Klerauskas.

Alma Mosteikaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų