REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio mėnesį vykusiuose Europos Parlamento rinkimuose dalyvavo 43 proc. Europos rinkėjų. Palyginti su ankstesniais šios Europos Sąjungos institucijos rinkimais, gerokai padidėjo rinkėjų aktyvumas aštuoniose valstybėse, beveik nepakito taip pat aštuoniose, o labai sumažėjo 11 šalių.

REKLAMA
REKLAMA

"Eurobarometro" visuomenės nuomonės tyrimas atliktas birželio 12 - liepos 6 dienomis po 2009-ųjų birželį įvykusių rinkimų. Buvo apklausti 26 830 europiečių.

REKLAMA

Ši apklausa parodė, kad moterų balsuoja mažiau negu vyrų, jaunų žmonių - mažiau nei vyresnio amžiaus asmenų, bedarbių - mažiau nei vadovaujančias pareigas užimančiųjų, asmenų, turinčių žemesnį išsilavinimą, - mažiau nei asmenų, tęsusių studijas, didelių miestų gyventojų - šiek tiek mažiau nei kaimo gyventojų.

67 proc. europiečių prisimena, kad buvo matę arba skaitę žiniasklaidoje apie kampanijas, kurių metu raginama dalyvauti rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Trečdalis rinkimuose dalyvavusių asmenų teigė balsavę savo šalies parlamento rinkimuose, bet nebalsavę Europos Parlamento rinkimuose.

Europos Parlamento rinkimai Lietuvoje vyko birželio 7-ąją, panašiu laiku kaip kitose Europos Sąjungos valstybėse.

Naujos kadencijos Europos Parlamente Lietuvai atstovauja 12 europarlamentarų.

Daugiausia, keturis, mandatus šiuose rinkimuose iškovojo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Europarlamentaro mandatą antrą kadenciją gavo Vytautas Landsbergis, Laima Andrikienė. Į Europos Parlamentą taip pat pateko Algirdas Saudargas ir Radvilė Morkūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrojoje vietoje atsidūrusiai ir 3 mandatus pelniusiai Socialdemokratų partijai Europos Parlamente atstovauja Vilija Blinkevičiūtė, praėjusią kadenciją Europos Parlamento nariu buvęs Justas Paleckis ir Zigmantas Balčytis.

Partija Tvarka ir teisingumas Europos Parlamente turi 2 mandatus. Dirbti į Briuselį išvyko šios partijos lyderis Rolandas Paksas ir Juozas Imbrasas.

Rinkėjai Europos Parlamento nario mandatą patikėjo ir Darbo partijos lyderiui Viktorui Uspaskichui, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkui Valdemarui Tomaševskiui bei Liberalų sąjūdžio atstovui Leonidui Donskiui.

Europos Parlamento rinkimuose dalyvavo 20,91 proc. Lietuvos rinkėjų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų