REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiaulių“ vartininkas – „Espanyol“ peržiūroje

Šiaulių „Šiaulių“ vartininkas Šarūnas Jurevičius praleido sekmadienio rungtynes Marijampolėje su vietos „Sūduva“. Futbolininkas šiuo metu yra Suomijoje. Ten vartų sargas dalyvauja pasaulio futbolo sostinės ekipos peržiūroje.

REKLAMA
REKLAMA

Suomijoje Š.Jurevičius treniruojasi ne su stipriausios pasaulio lygos UEFA Čempionių lygos nugalėtoja Barselonos „Barcelona“, o su to paties miesto „Espanyol“ dublerių ekipa, kuri šiuo metu rengia treniruočių stovyklą šioje Skandinavijos šalyje.

REKLAMA

„Espanyol“ komanda įkurta 1900 metais. Pagrindinė ekipa praėjusiame sezone Ispanijos aukščiausiame čempionate „La Liga“ užėmė dešimtąją vietą. Geriausias klubo pasiekimas tarptautinėse varžybose – UEFA Taurės finalai. Į šių varžybų lemiamas rungtynes „Espanyol“ buvo patekęs du kartus – 1988 bei 2007 metais. Ispanijos aukščiausioje lygoje Barselonos komanda keturis kartus iškovojo bronzos medalius. Tai įvyko 1933, 1967, 1973 bei 1987 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Tiek pat kartų „Espanyol“ triumfavo Ispanijos Taurėje (1929, 1940, 2000, 2006 metais). Penkis sykius šiai ispanų ekipai nepavyko įveikti lemiamo barjero – laimėti Taurės finalines rungtynes (1911, 1915, 1941, 1947, 1957 metais). „Espanyol“ klubas taip pat tris kartus kovojo Ispanijos Supertaurės rungtynėse, tačiau jai nė karto dar neteko iškelti taurę aukštyn (1940, 2000, 2006 metais).

Š. Jurevičius jau kelis metus priklauso „Šiauliams“, tačiau ankstesniuose sezonuose pasireikšti gaudavo ne itin dažnai. 2007 metais vartininkas turėjo gana stiprius konkurentus savo pozicijoje. Neatlaikęs vyresnių vartų sargų Giedriaus Arlausko bei Inguso Lukovičiaus konkurencijos, Š.Jurevičius sužaidė tik vienas rungtynes.

2008 metais pagrindiniu „Šiaulių“ ekipos vartininku jau buvo Liudvikas Valius. Šiam palikus komandą, į vartus stojo Š. Jurevičius. Praėjusiame sezone pastarasis Saulės miesto ekipos vartus gynė šešeriose rungtynėse. Šiemet iš Plungės kilęs „Šiaulių“ vartininkas sužaidė penkiolika susitikimų. Vartų sargas praleido tik vieną mačą dėl diskvalifikacijos ir paskutinįjį susitikimą dėl dalyvavimo Barselonos „Espanyol-2“ peržiūroje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų