REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Michailas Saakašvilis tvirtina, kad Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas neatsisako ketinimų jį nužudyti. Tai esą jo plano atkurti sovietinę imperiją dalis. Tokį skandalingą pareiškimą Gruzijos prezidentas padarė duodamas interviu amerikiečių žurnalui „The Times“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tik nuolatinė Jungtinių Valstijų ir Europos parama sulaiko Rusiją nuo įsiveržimo (į Gruziją) tikslu įvesti marionetinį režimą“, – sakė Gruzijos vadovas.

REKLAMA

Minėtame interviu M.Saakašvilis taip pat aiškina, kad auganti įtampa „fronto“ linijoje tarp Gruzijos ir Pietų Osetijoje bei Abchazijoje dislokuotų Rusijos armijos dalinių – rusų bandymas patikrinti Vakarų nervus.

„Putinas turi visas priežastis užpulti mus ir padaryti galą šiam reikalui, – sakė užsienio žurnalistams M.Saakašvilis. – Tačiau Putinas – vaikinas iš gatvės, vis dar bijantis policininkų. (...) Kita vertus, tas vaikinas pamažu ima prarasti viltį. Jo akimis žiūrint, su Gruzija dar ne viskas baigta. Nes jeigu tu nesugebi prasukti kokio reikaliuko, tai nebegali vadintis savo rajono šeimininku.“

REKLAMA
REKLAMA

M.Saakašvilio, prilyginusio V.Putiną gatvės chuliganui, teigimu, Rusijos vyriausybės vadovas nori sutriuškinti Gruziją, kad atgautų kontrolę Kaukaze – gyvybiškai svarbiame naftos ir dujų tiekimo vamzdynų koridoriuje.

„Jie pasistengs visiškai palenkti Centrinės Azijos ir Kaspijos regiono šalis. Nežinau, ar visos tos valstybės paskui turės tą patį sovietinį himną, bet akivaizdu, kad visi sprendimai bus priimami Maskvoje“, – patikino Gruzijos prezidentas ir pridūrė, jog V.Putinui imponuoja imperijos idėja.

Interviu „The Times“ M.Saakašvilis išreiškė įsitikinimą, kad osetinai patys sugrįš į Gruzijos sudėtį, kai tik „išaiškės Rusijos okupacijos pobūdis“. Abchaziją atgal, anot jo, „parves“ Gruzijos pasiūlytos investicijos į ekonomikos vystymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų