REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos miesto tarybos istorijoje tokio detektyvo dar nebuvo: Egidijui Sabataičiui rinkėjų patikėtas mandatas apaugo narkotikų vartojimo skandalu. Politiką klampina policijos pareigūnų surengta operacija, kurios metu buvo sulaikytas už neteisėtą disponavimą psichotropine medžiaga dideliais kiekiais, turint tikslą ją platinti, 8 metų laisvės atėmimo bausme nuteistas, tačiau kelerius metus besislapstęs klaipėdietis Tadas Meškuotis.

REKLAMA
REKLAMA

Minėtas veikėjas važiavo E. Sabataičio automobiliu BMW X5. Iš pradžių politikas neigė, kad važiavo kartu su T. Meškuočiu, o vėliau prisipažino. Jis per operaciją pareigūnams įkliuvo, įtariama, apsvaigęs nuo narkotikų.

REKLAMA

Šį faktą neva patvirtino ir iš E. Sabataičio ligoninėje paimto šlapimo tyrimas. Tylos siena atsitvėręs politikas "Vakarų ekspresui" sutiko trumpai papasakoti savo versiją.



Vaistai be pavadinimo

Pirmą kadenciją Taryboje dirbantis Žemaitijos partijos įkūrėjas E. Sabataitis iš pradžių nenorėjo nieko pasakoti ir mestus skandalingus įtarimus vadino nesąmone.

"Vėjai, nesąmonių prirašė, nenoriu apie tai net kalbėti. Apie mane rašote nesąmones", - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kelis kartus pakartojus, kad, įtariama, narkotinių medžiagų pėdsakų rasta jo paties šlapime, politikas atlyžo.

"Na, taip, buvo šlapimo tyrimas. O ar kas nors sakė, kad aš ką nors vartojau? Gal yra kiti preparatai: vaistai, kuriuos leidžiama vartoti. Yra papildai", - tikino jis.

Paprašytas nurodyti bent vieną vaisto, kurio pėdsakus galėjo aptikti gydytojai, pavadinimą, Tarybos narys pyktelėjo.

"Nieko nesakysiu. Internete galite susirasti, ten daug pavadinimų", - dėstė jis.

Paklaustas, ar dėl iškilusios viešumon istorijos neketina atsisakyti Tarybos nario mandato, politikas atsakė neigiamai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Kodėl turėčiau?" - sakė jis ir patikino, kad T. Meškuotį pažįstantis 10 metų, tačiau neva nežinojęs, kad šis vyriškis buvo ieškomas policijos.

"Aš žinojau, kad kažkada jis teistas buvo. Baigiam. Tai reikėjo jiems mane pagauti su kvaišalais, ir viskas. Mašiną tikrino, nieko nerado. Jie gaudė vieną žmogų, ant jo ir reikia "varyti". Nervai jau nelaiko. Prie ko čia aš?" - daugiau kalbėti nebenorėjo Tarybos narys.

Beje, pareigūnams su politiku kol kas pasikalbėti nepavyko, nes jis neatvyko į apklausą. E. Sabataitis tikino šiuo metu atostogaujantis.

REKLAMA

Šaltinių teigimu, E. Sabataitis esą jau seniai buvo pakliuvęs į teisėsaugininkų akiratį. Pastaruosius kelis mėnesius jis stebėtas itin akylai, nes gauta informacijos, kad gali turėti kvaišalų. Vieną turtingiausių Tarybos narių nuo antrankių neva apsaugodavo įvairūs atsitiktinumai. Dėl įtariamo kvaišalų vartojimo politikui gresia administracinė atsakomybė: bauda iki 500 litų.

Negali patikėti

Ką mano apie galimus E. Sabataičio nuklydimus artimai su juo Taryboje bendravę kolegos? "Vakarų ekspreso" kalbinti politikai teigė buvę šokiruoti.

REKLAMA

Nuo vaikystės su E. Sabataičiu pažįstama Lilija Pupinytė teigė, kad istoriją išgirdo per radiją, o vėliau puolė ieškoti išsamesnės informacijos internete, tačiau jos rasti nepavyko.

"Aš šokiruota. Kažkas tokio. Net nenoriu apie tai kalbėti. Negaliu komentuoti. Aš gi jį labai seniai pažįstu, jis gali būti bet koks, tačiau išties Egidijus yra absoliutus gėris. Man net tokių minčių nekildavo, kad jis gali vartoti narkotikus. Neturiu jokių komentarų. Kitokį jį pažinojau. Man jis taip pat nieko nepasakojo", - susijaudinusi kalbėjo Tarybos narė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji nesmerkė vaikystės draugo ir dėl to, kad važiavo kartu su nusikaltėliu.

"Visi turime draugų, nuo kurių atitolstame, nežinome smulkmenų. Jei niekas nepasakotų, ar žinotumėte, kad jūsų kaimyno ieško policija? Sudėtinga ką nors pasakyti. Aš to Tado net nepažinojau", - teigė ji.

Uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius taip pat sunkiai rinko žodžius. "Ką aš čia galiu komentuoti? Jei išties pasitvirtins įtarimai, tai nepadarys garbės miestui, Tarybai. Labai nemaloniai jaučiuosi dėl tos istorijos", - "Vakarų ekspresui" sakė jis.

REKLAMA

Greta E. Sabataičio per Tarybos posėdžius sėdintis Jurijus Šeršniovas visai nieko nežinojo.

"Galite parašyti taip: aš patyriau šoką. Nieko apie tą istoriją negirdėjau. Na, mes laisvalaikiu išlenkiame taurelę, bet kad narkotikai... Net negaliu to įsivaizduoti. Kiek žinau, narkomanai alkoholio nevartoja... Nesu gyvenime jo matęs tokio, kad sukeltų įtarimą, jog Egidijus apsvaigęs nuo kvaišalų. O juk jau kelis metus artimai bendraujame. Niekada nepatikėčiau, kad jis svaigintųsi narkotikais", - sakė Tarybos narys.

Jei įtarimai, kad E. Sabataitis išties vartojo kvaišalus, pasitvirtins, jo elgesį gali svarstyti ir Tarybos Etikos komisija. Pastarosios pirmininkė Alina Velykienė teigė, kad išgirdus skandalingąją žinią "išdžiūvo burna".

REKLAMA

"Žinote, kai net nerandi žodžių. Nežinau, dabar nieko mes neturime teisės spręsti, nes įtarimai turi arba pasitvirtinti, arba ne. Jei būtų girtas avariją automobiliu padaręs, tuomet tikrai svarstytume. O dabar... Net nežinau. Jei tai, kas parašyta, yra tiesa, - absoliuti gėda", - komentavo A. Velykienė.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų