REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europarlamentaras „tvarkietis“ Juozas Imbrasas sako esąs pasipiktinęs Lietuvos politikų neveiklumu sprendžiant vežėjų problemas pasienyje su Rusija.

REKLAMA
REKLAMA

J. Imbrasas dėl susidariusios situacijos kreipėsi į Europos transporto komisarą Antonio Tajani.

REKLAMA

„Vežėjai po keletą parų negali sienos pervažiuoti, o premjeras ir toliau dviračiu po Lietuvą mina. Gal jam laikas už vilkiko vairo persėsti ir patraukti sienos link? Ir jeigu Lietuvos politikai nenori ar nesugeba padėti vežėjams, tai galbūt pats laikas prašyti Europos Komisijos pagalbos“, - sakė J. Imbrasas.  

Pasienyje su Rusija pastaruoju metu vežėjai patiria daug keblumų dėl Rusijos muitinės ir pasienio tarnybų veiksmų. Dėl sugriežtintų muitinės tikrinimo procedūrų įvairių transporto firmų vairuotojai priversti po keletą parų praleisti pasienyje.

REKLAMA
REKLAMA

Konstatuodamas, kad Lietuvos Respublikos valstybės institucijų veiksmai kol kas jokių poslinkių sprendžiant šias problemas nedavė, Europos Parlamento narys dėl susidariusios situacijos prašo komisarą A. Tijani pradėti tyrimą.

Europarlamentaro nuomone, komisijos veiksmai Lietuvos ir Rusijos dialoge dėl Lietuvos vežėjų sienos su Rusija kirtimo galėtų gerokai paspartinti šios problemos sprendimą. Taip pat J. Imbrasas patikino, kad jis, prasidėjus plenarinei Europos Parlamento sesijai, siūlys Transporto ir turizmo komitetui, kuriam ir pats priklauso, atkreipti dėmesį į minėtą situaciją Lietuvos - Rusijos pasienyje ir inicijuoti sprendimus, kad tokios situacijos nepasikartotų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų