REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienio rytą transporto eilės buvo susidariusios Lietuvos pasienio su Rusija Kybartų ir Panemunės punktuose. Ilgiausia vilkikų eilė buvo Kybartuose.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenimis, per Kybartų-Černyševskojės punktą į Rusijos Kaliningrado sritį norintys išvykti vilkikų vairuotojai eilėje praleis ilgiau nei parą - 30 valandų, o lengvųjų automobilių - apie 8 valandas. Šiame punkte rytą eilėse stovėjo 190 krovininių mašinų ir 80 lengvųjų automobilių.

REKLAMA

Panemunės-Sovetsko pasienio punkte ankstyvą rytą buvo maždaug 10 valandų trukmės vilkikų eilė ir 5 valandų trukmės lengvųjų mašinų eilė. Čia išvykti į kaimyninę šalį laukė 45 krovininės mašinos ir 60 lengvųjų automobilių.

Kituose Lietuvos pasienio kontrolės punktuose, anot VSAT, pirmadienio rytą transporto eilių nebuvo.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis neseniai tikino radęs su Rusijos susisiekimo ministru galimą laikiną sprendimą, kad Lietuvos vežėjams pasienyje nebūtų taikoma sugriežtinta tvarka.

REKLAMA
REKLAMA

Abi šalys problemą spręsti pavedė Lietuvos ir Rusijos muitininkams, tačiau to padaryti per savaitgalį, kaip tikėtasi, nepavyko.

Savaitės viduryje į Maskvą derėtis ketina vykti muitininkai, vežėjų ir susisiekimo ministerijos atstovai bei iš atostogų atšauktas Užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius. 

Apie tai – LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų