REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

D. J. į VSD galėjo būti paskirtas neteisėtai

Iš Valstybės saugumo departamento (VSD) direktoriaus pavaduotojo pareigų atleidžiamas D. J. iš Užsienio reikalų ministerijos (URM) į VSD buvo paskirtas 2004 metų birželį.

REKLAMA
REKLAMA

Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas abejoja paskyrimo teisėtumu, nes, jo teigimu, tuo metu galiojęs įstatymas neleido diplomatų skirti į Valstybės saugumo departamentą.

REKLAMA

„Pagal 2004-aisiais galiojusį įstatymą, ministras galėdavo perkelti diplomatą, esant jo sutikimui, į prezidentūrą, Seimo kanceliariją ir kitas vyriausybines įstaigas, tačiau VSD tame sąraše tuo metu nebuvo“,- LNK žinioms sakė Vygaudas Ušackas.

Pasak jo, jau 2004 metų lapkričio mėnesį buvo priimtas įstatymo pakeitimas, kuris numatė galimybę diplomatą perkelti „į kitas valstybines įstaigas“.

„Tad kyla klausimas, ar jo perkėlimas yra teisėtas“,- teigė V. Ušackas.

D. J. iš Užsienio reikalų ministerijos į Valstybės saugumo departamentą buvo perkeltas kai URM vadovavo Antanas Valionis.

REKLAMA
REKLAMA

D. J. gali grįžti į Užsienio reikalų ministeriją, nes diplomatinė sutartis su juo nutraukta nebuvo.

Kaip teigia V. Ušackas, dabar, esant paskyrimui į politinio pasitikėjimo postus, diplomatinės sutartys yra nutraukiamos.

„Jis (D. J. red. past.) turi teisę sugrįžti“,- teigė Užsienio reikalų ministras.

V. Ušackas patikslino, kad D. J. prašymo grįžti URM kol kas negavo. Kaip elgtis, Užsienio reikalų ministerija žada spręsti sulaukusi prašymo.

Parlamentinio saugumo departamento veiklos tyrimo išvadose teigiama, kad D. J. yra atsakingas dėl nesklandumų, kurie kilo Vytauto Pociūno vadovautoje valdyboje.

Išvadose daroma prielaida, kad V. Pociūnas buvo pašalintas buvo pašalintas iš pareigų, norint pristabdyti svarbius tyrimus transporto ir energetikos sektoriuose.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų