REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS


Ekonomikos sąstingio metais nedirbančių žmonių skaičius auga ne dienomis, o valandomis.


Lietuvos darbo biržos duomenimis, užfiksuotas bedarbių skaičius liepą siekė beveik 10 proc. Šį mėnesį Darbo biržoje darbo ieškojo beveik 210 tūkst. gyventojų. Nuo liepos 1 dienos iki 31-os nedarbas šoktelėjo net 0,4 proc.

REKLAMA
REKLAMA


DnB Nord vyriausiasis analitikas Rimantas Rudzkis tvirtina, kad bedarbių skaičius iš tiesų yra didesnis. „Darbo birža pateikia ne nedarbo lygį, o registruotų bedarbių ir gyventojų santykį. Tačiau tikrasis bedarbių skaičius siekia apie 12 proc., o „Eurostat“ duomenimis, jis yra net 15 proc. Nedirbančių žmonių skaičius dar nepasiekė maksimumo ir tikrai augs“, − sakė jis. Analitikas prognozuoja, kad 2010 metų vasarį ieškančiųjų darbo bus apie 20 proc.

REKLAMA


Blogėja ir Lietuvos jaunimo perspektyvos. Liepą bedarbių gretas papildė 5,8 tūkst. absolventų. Tai sudarė 18,7 proc. visų Lietuvos darbo biržoje įregistruotų žmonių. Nuo metų pradžios kreipėsi 11,8 tūkst. absolventų − 5,2 proc. visų bedarbių.


R. Rudzkis sakė negalįs prognozuoti, kokią įtaką emigracijai turės bedarbių skaičiaus augimas, tačiau, turint omenyje viso pasaulio ekonominę situaciją, tokios emigracijos bangos, kokia buvo 2005 metais, nebus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų