REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvai Rusijos atžvilgiu nereikėtų imtis atsakomųjų veiksmų ir įdėmiau pradėti tikrinti Rusijos vežėjus, o stengtis diplomatiniu keliu išspręsti susidariusią situaciją, teigia laikinoji Premjerė Ingrida Šimonytė.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį Finansų ministerijos vadovė, kuruojanti Muitinės departamentą, paklausta, ar Lietuvos muitininkams nederėtų įdėmiau pradėti tikrinti Rusijos vežėjus, šią versiją atmetė.

REKLAMA

"Manau, kad tą situaciją, kuri yra tikrai nemaloni, reikia išspręsti naudojant tarpžinybinius, diplomatinius ir visus kitus kanalus, ryšius. Jeigu yra kažkokių nusižengimų, tai tie nusižengimai turi būti atitinkamai įvertinti, tačiau negali būti prezumpcijos dėl nusižengimų. Todėl manau, kad, tarkime, spekuliuoti dėl kažkokių nepagrįstų atsakomųjų veiksmų tikrai būtų visiškai nepagrįsta. Manau, kad reikia ieškoti situacijos sprendimo", - sakė I. Šimonytė.

REKLAMA
REKLAMA

Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas akcentavo, kad penktadienio rytą šiuo klausimu kalbėjo su Lietuvos ir Rusijos tarpvyriausybinės komisijos pirmininku Igoriu Levitinu.

Pasak V. Ušacko, I. Levitinas pažadėjo padėtį aptarti su atsakingomis Rusijos institucijomis ir ieškoti būdų, kaip išspręsti šį klausimą.

"Jau šiuo metu vyksta diskusijos, dialogas tarp mūsų ambasados ir atitinkamų žinybų Maskvoje", - teigė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Kaip ELTA jau skelbė, asociacijos "Linava" žiniomis, šiuo metu įvairiuose pasienio su Rusija punktuose yra apie 300 Lietuvos vežėjų vilkikų. Didelės eilės pasienyje susidarė Rusijos federalinei muitinės tarnybai (FMT) pastarosiomis dienomis sustiprinus muitinės kontrolę visiems Lietuvos vežėjų gabenamiems kroviniams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siekdama kuo greičiau spręsti Lietuvos vežėjų sulaikymo Rusijos pasienyje problemą, Susisiekimo ministerija ketvirtadienį inicijavo tarpžinybinį posėdį. Susidariusi situacija ir galimi jos sprendimo būdai aptarti su Užsienio reikalų ministerijos, Muitinės departamento prie Finansų ministerijos ir Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos "Linava" atstovais.

Šiai problemai skubiai spręsti sudaryta tarpžinybinė darbo grupė, kurios darbą koordinuos Susisiekimo ministerija.

Oficiali sugriežtinto šalies vežėjų tikrinimo priežastis, kurią savo rašte Lietuvos muitinės departamentui nurodo Rusijos FMT - 16 nuo šių metų pradžios nustatytų Lietuvos vežėjų galimų pažeidimų, kai jų gabenamoms prekėms nebuvo baigtos forminti muitinės procedūros. O tai sudaro tik 0,03 proc. visų Lietuvos vežėjų vykdytų muitinės procedūrų ir toks pasitaikančių pažeidimų skaičius nėra didesnis nei įprasta.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų