REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš VSD atleistas D. J.

Valstybės saugumo departamento (VSD) direktoriaus pavaduotojo D. J. veikla buvo susidomėta pradėjus tirti saugumo karininko Vytauto Pociūno mirties aplinkybes.

REKLAMA
REKLAMA

D. J. buvo tiesioginis V. Pociūno viršininkas, išsiuntęs jį į Baltarusiją.

VSD skandalo metu paaiškėjo D. J. bei kitų aukštų pareigūnų ryšiai su rusiškų dujų tarpininkais.

REKLAMA

Dar tuomet, prieš trejus metus, parlamentinio tyrimo išvadose reikalauta VSD vadovo pavaduotojus Darių J. ir Dainių Dabašinską atleisti iš pareigų.

Pasak nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovo Arvydo Anušausko, šis Prezidentės sprendimas yra taip pat ir Seimo parlamentinio tyrimo komisijos išvadų įgyvendinimas.

Seimo nariams iki šiol nepavyko išsireikalauti dvylikos slaptų Saugumo pažymų, kuriose atskleidžiama aukštų pareigūnų veikla.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Saugumo departamento, Darius J. atleistas paties prašymu, tačiau paaiškėjo, kad prezidentūra ir Seimas jo atleidimą derino jau tris savaites.

Atsistatydinimo prašymą D. J. parašė vakar, kai Saugumo departamento vadovas Povilas Malakauskas buvo iškviestas pas Prezidentę, tačiau staiga atsigulė į ligoninę.

Šiandien D. J. atleistas P. Malakausko pavaduotojo Alvydo Kunigėlio, kuris šiuo metu eina generalinio direktoriaus pareigas.

Į Valstybės saugumo departamentą Darius J. buvo deleguotas Užsienio reikalų ministerijos.

Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas tikina, kad Darių J. priims atgal į Užsienio reikalų ministeriją, kaip to reikalauja įstatymai.

Šiuo metu D. J. dirba vyriausiuoju politiniu patarėju Europos Sąjungos stebėsenos misijoje Gruzijoje. Į šias pareigas jį delegavo VSD.

Prezidentės dekretas dėl atleidimo įsigalioja šių metų rugpjūčio 1 dieną.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų