REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu, nuo šių metų rugsėjo 1 d. keičiasi socialinių paslaugų finansavimo ir lėšų apskaičiavimo metodika. Šių pasikeitimų esmė – ilgalaikę, trumpalaikę socialinę  globą gaunantys asmenys su sunkia negalia (gyvenantieji pensionuose) už jų išlaikymą mokės priklausomai nuo gaunamų pajamų ir turimo nekilnojamojo turto. Šiuo metu tokiems globotiniams, neatsižvelgiant į gaunamas pajamas ir turimą turtą, yra skiriama  pastovi 936 Lt per mėnesį valstybės biudžeto specialioji  tikslinė dotacija.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar galiojanti tvarka yra tokia, kad pensiono globotiniai moka už išlaikymą skirtumą, susidarantį tarp visos išlaikymo sumos ir gaunamos tikslinės dotacijos, bet ne daugiau kaip 80 proc. savo pajamų. Kai kuriems iš jų per mėnesį lieka po 400–500 Lt asmeninėms išlaidoms. Nuo rugsėjo daugelis turės mokėti daugiau, nes skaičiuojant mokestį bus atsižvelgiama pirmiausia į asmens gaunamas pajamas ir turimą turtą ir tik trūkstama dalis bus dotuojama“, – Panevėžio savivaldybės pranešime spaudai cituojama Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Janina Gaidžiūnaitė.   

Nuo rugsėjo savivaldybės įpareigotos inicijuoti naujų sutarčių su globojamaisiais ir globos įstaigomis pasirašymą. Pasirašant sutartis asmens finansinės galimybės bus įvertinamos vadovaujantis Mokėjimo už socialines paslaugas tvarkos aprašu.

Šiuo metu vieno asmens su sunkia negalia išlaikymas pensione kainuoja nuo 1730 iki 2280 Lt. Ilgalaikę globą Panevėžio miesto savivaldybė yra paskyrusi ir septyniose socialinės globos įstaigose apgyvendinusi  57 asmenis iš Panevėžio miesto. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų