REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo užmokesčio fondas mažės dar artimiausius kelerius metus, taigi nuo jo tiesiogiai priklausančio "Sodros" biudžeto padėtis neturi prielaidų gerėti, teigia šiuo metu atostogaujantį Premjerą pavaduojanti finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš tikrai nesu naivi ir nematau vilčių, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija sugalvotų kažkokį stebuklingą būdą ir "Sodros" biudžetą eliminuotų. Manau, mes artimiausiu metu galime kalbėti tik apie to biudžeto sumažinimą tiek, kiek tai yra objektyviai įmanoma", - ketvirtadienį "Žinių radijui" sakė I. Šimonytė.

REKLAMA

Finansų ministrės teigimu, kitą smūgį dėl milijardinės "Sodros" skylės teks prisiimti nacionaliniam biudžetui, kuriame pajamų ir išlaidų įvairovė yra didesnė, ir dažną sprendimą priimti yra paprasčiau negu Socialinio draudimo fondo biudžete.

Pasak I. Šimonytės, "Sodros" sistemoje reikėtų paieškoti būdų racionalizuoti išlaidas. "Tai yra nemokėti tiems žmonėms, kurie nėra nusipelnę išmokų, kitas išmokas turbūt teks neišvengiamai mažinti. Kokiu dydžiu - dar bus ilgos ir karštos diskusijos, ir visą laiką lieka trečiasis nemalonusis būdas - didinti biudžeto pajamas socialinio draudimo mokesčiu", - problemų sprendimo būdus vardino finansų ministrė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji pasidžiaugė, kad visuomenėje supratimo, jog finansinė padėtis valstybėje nėra paprasta, yra gerokai daugiau nei buvo praėjusių metų pabaigoje.

"Manau, kad žmonės į situaciją žiūri pakankamai pragmatiškai. Kai su žmogumi kalbiesi ir klausi, ar jis nori turėti viltį gauti visą sumą, bet kurios galbūt valstybė negalės objektyviai finansuoti, nes valstybė nebegalės pasiskolinti, ar vis dėlto, turint mintyje valstybės finansinę situaciją, jis sutiktų gauti mažesnę sumą, bet laiku, paprastai žmonės pasirenka antrą alternatyvą", - sakė I. Šimonytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Sodros" problemas ketvirtadienį kartu su naujuoju socialinės apsaugos ir darbo ministru Donatu Jankausku ketina aptarti Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Valstybės vadovė ne kartą yra pareiškusi, jog tikisi kompleksinio požiūrio į problemų sprendimą šioje srityje. Prezidentė taip pat yra išsakiusi kritikos, jog dar yra besidubliuojančių socialinių išmokų.

D. Grybauskaitės nuomone, yra labai svarbu kalbėtis su visuomene ir sprendimus "Sodros" srityje priimti tariantis ir aiškinant jų būtinybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų