REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjunga ir tarptautinės skolinimo institucijos susitarė dėl sandorio su Ukraina, kuris padės jai stabiliai tiekti rusiškas dujas Europai. Kaip pranešė Europos Komisija, 1 milijardo eurų paskolos buvo sutartos mainais už reformas Ukrainos dujų sektoriuje.

REKLAMA
REKLAMA

Susitarime kalbama ir apie pinigus, skirtus padėti nacionalinei Ukrainos dujų bendrovei „Naftogaz“ sumokėti didžiules skolas Rusijai, be to, jis leis Ukrainai papildyti savo Rusijos dujų rezervus prieš žiemą, mat sausio mėnesį daug valstybių liko be dujų dėl atsiskaitymo ginčų tarp Maskvos ir Kijevo.

REKLAMA

Europos Komisijos prezidentas Jose Manuelis Barroso sakė, kad Ukraina įsipareigojo užtikrinti skaidrumą ir ilgalaikį šios pramonės šakos gyvybingumą, tačiau detalių neatskleidė.

„Susitarimas turėtų suteikti stabilumo, kuris reikalingas gerokai sumažinti kitos dujų krizės tarp Ukrainos ir Rusijos riziką, ir tiekimo saugumą, kurio šalys narės ir mūsų vartotojai tikisi“, – teigė jis. Finansavimą teiks tokios institucijos kaip Tarptautinis valiutos fondas ar Pasaulio bankas. Rusija tiekia ketvirtadalį Europos Sąjungoje sunaudojamų dujų ir 80 proc. jų gaunamos per Ukrainą.

Pagal BBC informaciją parengė Irma Baranauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų