REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per pirmąjį šių metų pusmetį į Valstybės investicijų programoje numatytus transporto projektus jau investuota 682,8 mln. litų, iš jų 298,8 mln. litų – ES struktūrinės paramos lėšų. Tai didžiausios investicijos iš visų Lietuvos ūkio šakų, iki šiol realiai panaudotos šalies Ekonomikos skatinimo planui įgyvendinti, praneša Susisiekimo ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Ministerija pripažįsta, kad veiklos palaikymo dabar reikia visoms verslo sritims, bet, ekonominių vertinimų duomenimis, kiekvienas litas, investuotas į šalies transporto infrastruktūrą, per penkerius metus garantuoja dvigubą grąžą. „Investicijos į transporto infrastruktūrą – tai realus indėlis skatinant Lietuvos ekonomiką ir padedant valstybei išgyventi sunkmetį. Nors transporto projektus vykdančios įmonės patiria nemažų sunkumų, vis dėlto investuojamos lėšos padeda palaikyti jų veiklą ir išsaugoti darbo vietas, o valstybės biudžetą papildo jų mokami mokesčiai. Net ir krizės sąlygomis šalyje kuriama moderni, kokybiška transporto infrastruktūra, daromos valstybei ilgalaikę naudą teikiančios investicijos“, – pranešime cituojamas susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

REKLAMA

Didžiausia investicijų dalis – iš viso 627,1 mln. litų – teko kelių infrastruktūros projektams. Ministerijos pranešime pažymima, kad keliams tiesti ir rekonstruoti daugiausia naudojami vietiniai ištekliai – Lietuvoje kasamas žvyras, skalda, todėl dalis keliams skiriamų investicijų pasiekia ir kitas susijusias verslo šakas.

Statistikos departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės duomenimis, per pirmąjį šių metų pusmetį didžiausias pridėtinės vertės kritimas stebimas statybos, pramonės ir gamybinių paslaugų įmonėse. Tuo tarpu transporto, sandėliavimo ir ryšių paslaugų sektoriuje, palyginti su kitomis ūkio šakomis, pridėtinės vertės kritimas yra vienas iš mažiausių.

REKLAMA
REKLAMA

„Galima teigti, kad transportas, ypač transporto paslaugų eksportas, yra vienas iš esminių veiksnių, teigiamai veikiančių Lietuvos ekonominę situaciją, suteikiančių tam tikro stabilumo“, – įsitikinęs Susisiekimo ministerijos Strateginio planavimo ir finansų departamento direktorius Arenijus Jackus.

Susisiekimo ministerijos duomenimis, transporto paslaugos sudaro apie 60 proc. šalies paslaugų eksporto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų