REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton trečiadienį džiaugėsi, jog dvi žurnalistės Laura Ling ir Euna Lee, kalėjusios Šiaurės Korėjoje, jau yra paleistos ir šiuo metu keliauja namo, praneša CNN.

REKLAMA
REKLAMA

Šios žurnalistės buvo suimtos kovą, šalia Š. Korėjos ir Kinijos sienos teigiant, jog nelegaliai pažeidė valstybės teritoriją. Joms grėsė 12 metų nelaisvės ir sunkių darbų.

REKLAMA

Suimtosios buvo paleistos po to, kai antradienį Šiaurės Korėjoje apsilankė buvęs Jungtinių Vaalstijų prezidentas Billas Clintonas. Po susitikimo su juo Š. Korėjos valdžia pareiškė, jog Billas Clintonas perdavė slaptą dabartinio JAV prezidento Baracko Obamos žinutę, nors Baltųjų rūmų atstovai tai neigia.

JAV ir Š. Korėjos diplomatiniai santykiai buvo nutrūkę, po to, kai į valdžią atėjęs George'as W. Bushas pareiškė, jog ši valstybė yra viena pavojingiausių pasaulyje ir įtraukė ją į „juodąjį sąrašą“.

Šiaurės Korėja yra viena iš valstybių, kurį turi savo branduolinį ginklą.

Yra manoma, kad dabartinis korėjiečių lyderis Kimas Jong-ilas sunkiai serga, bet nenorėdamas prarasti įtakos ir valdžios, ruošia savo sūnų Kimą Jon Uną tapti jo pasekėju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų