REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LFF taurė: „Kaunas“ įveikė „Atlanto“ barjerą

Abi ekipos rungtynes pradėjo be didesnės žvalgybos. Ir „Kauno“, ir „Atlanto“ futbolininkai parodė norą bekompromisinei kovai ir stengėsi kuo daugiau atakuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių pradžioje aikštės teisėjui Gediminui Mažeikai teko tramdyti žaidėjų aistras įspėjimais, kurie vėliau virto geltonomis kortelėmis.

REKLAMA

Per pirmąjį rungtynių pusvalandį kamuolys ilgai aikštės centre neužsilaikydavo ir pirmoje kėlinio dalyje svečiai daugiau atakavo, kėlė kampinių prie „Kauno“ vartų. Porą pavojingų „Atlanto“ žaidėjų smūgių atrėmė vartininkas Džiugas Bartkus.

Bet pirmojo kėlinio pabaigoje visi įvykiai vyko tik prie „Atlanto“ vartų: 37 minutę Edinas Pehličius prasiveržia dešiniuoju kraštu, atiduoda puikų perdavimą į vidurį Tomui Miklinevičiui, šio smūgį atremia „Atlanto“ vartininkas Aurimas Dubickas, bet kamuolį į vartus siunčia Ramūnas Macežinskas. Deja, teisėjai R. Macežinskui fiksuoja nuošalę ir rezultatas išlieka nepakitęs.

REKLAMA
REKLAMA

Dar po kelių minučių Nerijus Valskis kelia kamuolį į baudos aikštelę. Čia aukštai iššokęs galva smūgiuoja Audrius Račkus, bet kamuolys nuo skersinio palieka aikštės ribas ir pirmąjį kėlinį komandos baigia taikiai 0:0.

Po pertraukos „Kauno“ pranašumas abejonių nekėlė. Kauniečiai kūrė atakas vieną po kitos ir įvartis į „Atlanto“ vartus buvo tik laiko klausimas.

Ilgai laukti neteko –  55 min. Gediminas Vičius pažeme smūgiavo į priešininkų vartus, kamuolį vėl atmušė A. Dubickas, bet R. Macežinskas ir vėl buvo greitesnis už svečių gynėjus. Ir šį kartą  jau ne nuošalė – 1:0.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po įvarčio „Kaunas“ toliau šturmavo „Atlanto“ vartus, kol 76 min. svečių gynėjus baudos aikštelėje „išmaudęs“ Lukas Kochanauskas buvo pargriautas ir teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. Apmaudu, bet T. Miklinevičiaus smūgį atrėmė virpstas.

Antrojo įvarčio teko laukti iki pat rungtynių pabaigos. Jau per teisėjo pridėtą laiką tolimu smūgiu „Atlanto“ vartų sargą tiesiog „pramušė“ G. Vičius.

Taigi „Kaunas“ įnirtingose rungtynėse iškovojo pergalę rezultatu 2:0 ir pratęs kovą dėl LFF taurės turnyro aštuntfinalyje.

Rungtynių statistika:

„Kaunas“ – „Atlantas“ 2:0. Įvarčiai: 55  min. R. Macežinskas 1:0, 90 min. G. Vičius 2:0.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų