REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiauliai“ įsigijo NCAA žvaigždę

„Šiaulių“ klubas pradėjo burti gretas artėjančioms LKL, BBL ir Europos taurės kovoms. Pirmuoju šiauliečių pirkiniu tapo 22 metų aukštaūgis iš JAV Mattas Kingsley.

REKLAMA
REKLAMA

206 cm ūgio vidurio puolėjas pastaruosius keturis sezonus atstovavo Stepheno F. Austino universiteto „Lumberjacks“ ekipai ir buvo vienas jos lyderių.

REKLAMA

Iš Hiustono kilęs krepšininkas paskutinįjį sezoną starto penkete pradėjo visas 32 dvikovas, aikštėje praleisdavo po 30 min., pelnydavo po 15,8 taško, sugriebdavo po 7,7 kamuolio ir blokuodavo po 1,2 metimo. Savo ekipoje aukštaūgis pirmavo ir pelnomus taškų, ir sugriebtų kamuolių kategorijose.

„Šis fiziškai galingai sudėtas amerikietis aukštaūgis pasižymi agresyvia kova baudos aikštelėje, puikiai kovoja dėl atšokusio kamuolio ir su gerokai aukštesniais varžovais, - pažymėjo ne vieną vaizdo įrašą peržiūrėjęs „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika. – Kovotojo savybės atitinka mūsų buriamos naujos ir ambicingos komandos viziją“.

REKLAMA
REKLAMA

M. Kingsley pastarąjį sezoną blykstelėjo visu ryškumu – vidurio puolėjas buvo išrinktas geriausiu NCAA Southland konferencijos ir naudingiausiu konferencijos finalo krepšininku, per 32 rungtynes surinko 8 dvigubus dublius.

55 proc. taiklumu iš vidurinio nuotolio atakuojantis aukštaūgis buvo rezultatyviausias Southland konferencijos lemiamos dvikovos su San Antonio universitetu žaidėjas. „Medkirčiai“ šį mačą laimėjo 68:57, o M.Kingsley prie pergalės prisidėjo 20 taškų ir 6 atkovotais kamuoliais.

„Šiauliai“ fizinio pasirengimo stovyklą pradės rugpjūčio 17 d. Iki tol planuojama užbaigti komandos komplektaciją.

Be naujoko amerikiečio, galiojančius kontraktus su klubu turi trys krepšininkai – puolėjas Mindaugas Kuzminskas (19 m., 206 cm), vidurio puolėjas Ignas Ramašauskas (16 m., 208 cm) ir gynėjas Žilvinas Petraitis (21 m., 194 cm).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų