REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinįjį šių metų ketvirtį rinką pasieks bent 6 kompiuterių gamintojų siūlomi „smartbook“ klasės nešiojamųjų kompiuterių modeliai, praneša „DigiTimes“.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad „smartbook“ kompiuteriai užims rinkos nišą tarp išmaniųjų mobiliųjų telefonų ir „netbook“ kompiuterių. Tai bus įrenginiai su iki 12 colių įstrižainės ekranais, tarp jų ir sensoriniais, mobiliojo ryšio, „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ moduliais, GPS imtuvais. Dauguma jų svers mažiau nei 1 kg, bus plonesni nei 2 cm, o baterijos pakaks visos dienos darbui.

REKLAMA



„Wistron Pursebook“ „smartbook“ kompiuteris.  „Wikipedia“ nuotr.

„DigiTimes“ duomenimis, paskutinįjį šių metų ketvirtį savuosius „smartbook“ modelius planuoja pateikti bendrovės „Acer“, „Foxconn Electronics“, „Pegatron Technology“, „Compal Electronics“, „Inventec Appliances“ ir „Mobinnova“. Šių kompiuterių pagrindu taps aparatinės „Qualcomm Snapdragon“ ir „nVidia Tegra“platformos. „Snapdragon“ sudėtyje bus ARM 1 GHz centrinis ir 600 MHz DSP procesorius. „Tegra“ naudoja ARM procesoriaus branduolį, vaizdo ir garso apdorojimo procesorius bei grafikos valdiklį.

Leidinio žiniomis, savąjį „smartbook“ modelį gali pateikti ir bendrovė „Hewlett-Packard“, tačiau esą dėl to dar galutinai neapsispręsta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų