REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Absoliuti dauguma šeimas sukūrusių ir ilgalaikius santykius puoselėjančių  Lietuvos gyventojų daugiausia laisvo laiko skiria šeimai, su kuria ilsisi sodyboje ar kaime, tačiau moterų ir vyrų požiūris į kartu leidžiamą laisvalaikį skiriasi. Tai atskleidė rugpjūčio 20 d. Vilniuje pradėsiančio veikti pirmojo didcentrio „Prisma“ užsakymu atlikta apklausa.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo duomenimis, trečdalis (34 proc.) Lietuvos gyventojų laisvalaikiu su šeima labiausiai mėgsta vykti į užmiesčio sodybą ar kaimą, penktadalis (20 proc.) – pas gimines bei draugus. 17 proc. apklausos respondentų prisipažino laisvu laiku kartu su šeima dažniausiai užsiimantys namų ruošos darbais, o 12 proc. – drauge žiūrintys televizorių, skaitantys ir kitaip leidžiantys laiką namie. Nedidelė dalis šalies gyventojų kartu su šeimomis laisvalaikiu daugiausia lankosi kine, teatre bei parodose, apsiperka ir pramogauja klubuose, restoranuose, kavinėse – taip teigė 4, 3 ir 2 proc. respondentų.

REKLAMA

Gyventojų apklausa taip pat atskleidė moterų ir vyrų požiūrio į bendrą šeimos laisvalaikį skirtumus. Pastarieji labiau linkę laisvalaikiu su šeima pailsėti sodyboje ar kaime – taip nurodė 37 proc. vyrų ir 31 proc. moterų. O štai moterys laisvu nuo darbo ir kitokių rūpesčių metu nevengia bendrą buitį, aplinką puoselėjančios veiklos – labiausiai laisvalaikiu su šeima mėgstančios užsiimti namų ruoša teigė 21 proc. moterų ir tik 13 proc. vyrų.

REKLAMA
REKLAMA

Mėgstamiausias laisvalaikis su visa šeima skiriasi ir priklausomai nuo žmonių amžiaus. Daugiausia (30 proc.) jaunų (18-29 metų) susituokusių ir ilgalaikius santykius puoselėjančių Lietuvos gyventojų labiausiai laisvalaikiu su šeima mėgsta lankyti artimuosius ir draugus. Tuo tarpu didžiausia dalis vyresnio amžiaus žmonių pirmenybę teikia laisvalaikiui su šeima sodyboje ar kaime: taip teigė 37 proc. 30-49 metų respondentų ir 34 proc. 50-ies ir vyresnio amžiaus apklaustųjų.  

Reprezentatyvią  šalies gyventojų apklausą didcentrio „Prisma“ užsakymu atliko rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“. Tyrimo metu apklausti 1009 suaugę (18 metų ir vyresni) Lietuvos gyventojai.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų