REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Europos Parlamento narys "darbietis" Šarūnas Birutis per šių metų lapkričio 15 dieną dviejose apygardose rengiamus naujus rinkimus greičiausiai sieks Seimo nario mandato.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Darbo partija dar nepriėmė galutinio sprendimo dėl jo kandidatūros iškėlimo, pasak Seimo vicepirmininkės "darbietės" Virginijos Baltraitienės, šiuo klausimu jau apsitarta partijos prezidiumo posėdyje.

REKLAMA

Darbo partija ketina kelti Š. Biručio kandidatūrą Šilalės-Šilutės rinkimų apygardoje.

Per lapkričio 15 d. Vilniaus-Šalčininkų rinkimų apygardoje vyksiančius naujus rinkimus į Seimą Darbo partija ketina kelti Šalčininkų tarybos narės Alinos Gorevojos kandidatūrą.

Pasak V. Baltraitienės, galutinį sprendimą dėl kandidatų į Seimą iškėlimo Darbo partija ketina priimti vasaros pabaigoje vyksiančiame partijos tarybos posėdyje ir suvažiavime, kuris planuojamas rugsėjo mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Kandidatų pareiškinių dokumentų įteikimas Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pradedamas 2009 m. rugsėjo 11 d. ir baigiamas spalio 12 d.

Šilalės-Šilutės ir Vilniaus-Šalčininkų rinkimų apygardų rinkėjai nebeturi savo atstovų Seime, nes jie tapo Europos Parlamento nariais. Per naujus rinkimus į Seimą turėtų paaiškėti, kas Seime pakeis europarlamentarus socialdemokratą Zigmantą Balčytį ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderį Valdemarą Tomaševskį.

VRK pripažino V. Tomaševskio įgaliojimus nutrūkusiais nuo birželio 22 d., Z. Balčyčio - nuo birželio 29 d.

Įstatymas numato, kad vienmandatėse rinkimų apygardose, kurios neteko savo parlamentarų, ne vėliau kaip per pusę metų turi būti surengti nauji Seimo nario rinkimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų