REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV „Space Shuttle“ erdvėlaivių naudojimas gali būti pratęstas, kad galima būtų visiškai užbaigti Tarptautinės kosminės stoties (TKS) statybą, skelbia „Space.com“.

REKLAMA
REKLAMA

Tai siūlo JAV prezidento suburta pilotuojamų kosminių skrydžių ekspertų grupė. Senstančių ir nesaugiais laikomų NASA daugkartinio naudojimo erdvėlaivių buvo planuojama atsisakyti jau 2010 metais.

REKLAMA

Tačiau buvusi astronautė Sally Ride, Pilotuojamų kosminių skrydžių planavimo apžvalgos komisijos narė, pareiškė, jog NASA veikiausiai turės nukelti kitais metais planuojamą „Space Shuttle“ erdvėlaivių atsisakymo terminą. Be to, naujos kartos NASA kosminis laivas „Orion“, turintis pakeisti dabartinius erdvėlaivius, taip pat vėluos: jis veikiausiai bus užbaigtas ne 2015 m., kaip numatyta, bet 2016-aisiais.

S. Ride ir kitų kosmoso ekspertų patariamąją grupę Baltųjų rūmų Mokslo ir technologijų politikos biuras subūrė siekdamas iš naujo įvertinti NASA planuojamas programas, įskaitant žmogaus išlaipinimą Mėnulyje iki 2020 m. Tikimasi, kad ši komisija savo išvadas pateiks rugpjūčio mėnesį.

Komisijos nariai, tarp jų ir S. Ride, prognozuoja, jau suplanuota skrydžių į TKS programa bus vykdoma iki 2011 m. kovo mėnesio, nes iki to laiko bus nespėta užbaigti stoties statybos darbų programos. NASA astronautai dar turi joje apsilankyti 7 kartus, tačiau abejojama, ar programą pavyks užbaigti 2010 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų