REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

10 miestų, turinčių geriausius paplūdimius

Dažnai iškyla dilema, ką gi rinktis atostogoms: pasinerti į miesto šurmulį ar atsipalaiduoti paplūdimyje. Tačiau, kodėl neišbandžius suderinti abiejų?

REKLAMA
REKLAMA

Pristatome dešimt miestų, kuriuose urbanistika ir paplūdimio džiaugsmai žengia koja kojon.

1. Barselona

Barselona puikiai tinka kultūrinėms kelionėms (jau vien dėl Gaudi architektūros lobių), bet kartu siūlo saulę, palmes ir smėlėtus paplūdimius. Didžiausias paplūdimys mieste – „Barseloneta”, driekiasi daugiau nei kilometrą. Vos išlindus saulei jis pritraukia tūkstančius barseloniečių bei turistų. Šeimoms tuo tarpu rekomenduojama išbandyti „Nova Icaria“ -  vieną iš ramiausių paplūdimių mieste, be to gerai aprūpintą žaidimų aikštelėmis ir paplūdimio tinklinio kortais.

REKLAMA

2. Braitonas

Kad ir kaip paradoksaliai skambėtų vienas iš 10 paplūdimių įsikūręs.. orais šiaip jau nelepinančioje Anglijoje. Braitono pakrantė garsėja tiltu į jūrą, atrakcionais, barais, parduotuvių pasažais ir visais kitais paplūdimio atributais. Be to, Braitono miestas garsėja naktiniu gyvenimu ir šėlstančia paplūdimio barų kultūra.

3. Vankuveris

Nenuostabu, jog Vankuveris, turintis 15 km jūros pakraštį miesto ribose, daug kartų buvo išrinktas geriausia vieta gyventi. Madingasis „Kitsilano“ (arba „Kits“) paplūdimys gali pasigirti milžinišku sūriojo vandens baseinu (kuris yra šildomas), teniso kortais bei vaikų žaidimų aikštelėmis.

REKLAMA
REKLAMA



Vankuverio paplūdimys

4. Kopenhaga

Kopenhagoje nerasite tropinių pakrančių, tačiau miestas gali pasiūlyti du paplūdimius prie pat miesto centro. Juos galima lengvai pasiekti su miesto transportu. Kopenhagos paplūdimių vanduo švarus, vasarą prišylantis iki 20 laipsnių, o smėlis – baltas. „Amager Beach Park“ –arčiausiai centro įsikūręs paplūdimys svečius vilioja 5 km maudymosi zona ir pasiturkšti skirta seklia lagūna.

5. Dubrovnikas


Dėl dangaus žydrynės jūros miesto paplūdimiai praminti „Dubrovniko Rivjera“. Nors Dubrovniko pakrantės yra nusėtos akmenukais, tačiau visos jos siūlo nepakeičiamus paplūdimio džiaugsmus: kavines, barus, baidarių nuomą ir baseinus. Be to, dauguma pajūrio bulvare įsikūrusių viešbučių turi tiesioginį priėjimą prie jūros. „Banje“ yra populiariausias Dubrovniko paplūdimys, atveriantis vaizdą į raudonstogę miesto architektūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Niujorkas

Nepaisant to, kad Niujorkas – vienas labiausiai apgyvendintų pasaulio miestų, jis puikuojasi gerais paplūdimiais, kuriuose vietiniai gali pasprukti nuo įtempto didmiesčio šurmulio bei prisemti pilnus batus smėlio. „Coney Island“ Brukline – viena iš tų „pasprukimo“ vietų. Į „Brighton Beach“ ir „Manhattan Beach“ tuo tarpu niujorkiečiai traukia pasideginti.



"Coney Island"

7. Berlynas

Nors Berlynas neturi priėjimo prie jūros, jis turi geriausius „urbanistinius“ barus. Pavyzdžiui, „Strandbar Mitte“, įsikūrusi dešiniajame Šprė krante, yra itin mėgiama berlyniečią. Čia jie užsuka atsipūsti ant dryžuotų gultų, pasimėgauti keliais mohito ir panėrę kojas į dirbtinio paplūdimio smėlį ramiai stebi upe plaukiančius laivus.

REKLAMA

8. Tel Avivas

Tel Avive tiesiog vyrauja paplūdimio kultas. Paplūdimiai čia ilgi ir platūs, o juose gulinėja minios stilingų žmonių. „Gordon-Frishman“ paplūdimys yra arčiausiai centro, o „Gordon“ sūriojo vandens baseinas kasryt pritraukia šimtus rytinei mankštai.

9. Sidnėjus

Sidnėjaus „Bondi“ yra vienas ikoniškiausių Australijos paplūdimių. Į jį plūste plūsta „gerų bangų“ ieškantys banglentininkai. Prie pat jo glaudžiasi „betoninis“ parkas – čia suguža riedutininkai, riedlentininkai ir dviratininkai.

REKLAMA

10. Los Andželas

Los Andželo paplūdimiai žinomi visame pasaulyje. Juos pagarsinti pasistengė populiarusis serialas „Gelbėtojai“ ir raudonu bikini skrajojusi Pamela Anderson. Mieste jų rasite daugiau nei 20. „Manhettan beach“ renkasi mėgstantys fitneso vaikštynes, o kišeninį „El Matador“ – romantikos ištroškusios poros.



Berlyno paplūdimys

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų