REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinija žada rečiau taikyti mirties bausmę

Kinijos Aukščiausio liaudies teismo viceprezidentas Zhang Junas teigia, kad šalis rengiasi itin drastiškai sumažinti įvykdomų mirties bausmių skaičių. Šiuo metu Kinija yra daugiausiai mirties bausmių įvykdanti valstybė visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš porą metų Kinijos valdžia suteikė Aukščiausiam liaudies teismui teisę peržiūrėti žemesnių instancijų teismų skirtus mirties bausmės nuosprendžius. Vien dėl to įvykdomų mirties bausmių skaičius šiek tiek sumažėjo.

REKLAMA

Dabar teigiama, kad Aukščiausiasis liaudies teismas dar sugriežtins apribojimus, kurie neleis teismams taip lengvai skirti pačios griežčiausios bausmės.

Kinija nepateikia jokių oficialių duomenų apie įvykdomų mirties bausmių skaičių. Tačiau 2007 rugsėjį, kaip Aukščiausiajam liaudies teismui buvo suteikta minėta galimybė peržiūrėti žemesnių instancijų teismų nuosprendžius, buvo pranešta, kad šalyje įvykdomų mirties bausmių skaičius yra pats žemiausias per pastaruosius 10 metų.

„Amnesty International“ teigia, kad praėjusiais metais Kinija įvykdė 1 718 mirties bausmių, o tai yra 72 proc. visame pasaulyje įvykdomų mirties nuosprendžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų