REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje (SADM), pasikeitus jos vadovui, iš trijų viceministrų teliko vienas.

REKLAMA
REKLAMA

Naujasis socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas atvirai pareiškė nepasitikintis savo pirmtako partijos kolegos Rimanto Dagio ministerijoje surinkta politine komanda. Vos davęs priesaiką Seime D.Jankauskas prisipažino veiklą ministerijoje pradėsiantis burdamas aplink save patikimus žmones. Savo politinę komandą jis ketina įvardyti per dvi savaites.

REKLAMA

R.Dagio bendražygiai puikiai suprato naujojo ministro užuominą. Šiuo metu SADM iš trijų viceministrų beliko vienas. Viceministrai Jolanta Ramonienė ir Klaudijus Stanionis kvietimo toliau dirbti ministerijoje nesulaukė. Likti buvo pasiūlyta vienintelei Audrai Mikalauskaitei, iki šiol kuravusiai darbo rinkos ir užimtumo klausimus, taip pat ministro padėjėjui Tomui Čepononiui. Pasitraukus R.Dagiui, savo postų neteko ir du jo patarėjai - Elena Urbonienė ir Zigmas Slušnys.

REKLAMA
REKLAMA

Tiek septynis mėnesius ministro kėdėje išsilaikęs R.Dagys, tiek jo komanda sulaukė nevienareikšmių visuomenės vertinimų. Po ministro kalbų apie vaikus auginančias nesusituokusias poras (vienišus tėvus išvadino "bambaliais"), jų priešinimą tradicinėms šeimoms buvo atkreiptas dėmesys į jo artimiausią politinę aplinką. Stebėtasi, kodėl viceministrės postą R.Dagys patikėjo geografės išsilavinimą turinčiai J.Ramonienei, iki tol vadovavusiai Vilniaus arkivyskupijos "Caritas" buhalterijos padaliniui, patarėjo - savo padėjėjui Seime, seklio patirtimi prieš gerą dešimtmetį išgarsėjusiam Z.Slušniui. Neseniai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija konstatavo, kad J.Ramonienė, kaip SADM atstovė tirdama "Gender Loops" projekto istoriją, supainiojo viešuosius ir privačius interesus. Dėl šio projekto įgyvendinimo ikimokyklinėse įstaigose dviem ministrams pasiskundė Nacionalinė šeimų ir tėvų asociacija. R.Dagys į sudarytą tyrimo grupę delegavo J.Ramonienę. Paaiškėjo, kad viceministrė pati priklauso šiai asociacijai, kurios įkūrėjas - jos vyras. Apie tai J.Ramonienė net neužsiminė savo viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokio dydžio išeitinės kompensacijos ir ar iš viso jos bus išmokėtos darbo netekusiems viceministrams bei patarėjams, SADM atstovai kol kas negali pasakyti. Jei per mėnesį šie asmenys įsidarbins valstybės tarnyboje, išeitinės kompensacijos jiems apskritai nebus mokamos.

Pagal Valstybės tarnybos įstatymą, kurio nuostatos taikomos ir politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojams, atleidžiant iš pareigų darbuotoją, kai baigėsi jį priėmusio politiko įgaliojimai, jam išmokama vieno mėnesio vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka. Ji mokama praėjus mėnesiui nuo atleidimo dienos.

REKLAMA

SADM duomenimis, 2008 metais viceministro atlyginimas šioje ministerijoje siekė 11,6 tūkst. litų, patarėjo - 8,1 tūkst. litų. 2009-ųjų I ketvirtį viceministras uždirbdavo 9,2 tūkst. litų, patarėjas - 5,4 tūkst. litų, II ketvirtį - atitinkamai 6,8 tūkst. ir 5 tūkst. litų.

Kol kas mąstyti apie naują komandą ministras D.Jankauskas neturi laiko. Vos dvi dienas ministerijoje pasirodęs jos vadovas išėjo savaitės atostogų. Kartu su premjeru Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos lyderiu Andriumi Kubiliumi ministras dviračiais keliauja po Lietuvą ir Lenkiją. "Suk į dešinę" pavadinto žygio maršrutas turėtų nusidriekti daugiau kaip 700 kilometrų.

Raimonda Ramelienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų