REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiol vaistininkai turės suteikti visą informaciją pirkėjui apie to paties bendrinio pavadinimo, formos ir stiprumo vaistų, esančių vaistinėje, kainas, pasiūlant pigiausius iš jų. Tai įtvirtinta Vaistų receptų rašymo ir vaistų pardavimo taisyklių pakeitimuose, kuriuos pirmadienį patvirtino sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ministro, tai yra viena iš Vaistų prieinamumo gerinimo ir kainų mažinimo plano dalių. "Kompleksiškas visų plano priemonių įgyvendinimas padės sutaupyti 100 mln. litų per metus pacientų išlaidų vaistams. Taip pat tikimės sutaupyti apie 50 mln. litų Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšų", - viliasi A. Čaplikas.

REKLAMA

Kaip rašoma pakeistose Vaistų receptų rašymo ir vaistų pardavimo taisyklėse, jeigu bent vienas didmeninio platinimo licencijos turėtojas turi pigesnių, negu turimi vaistinėje, analogiškų vaistų, apie tai vaistininkas turi informuoti gyventoją ir, jam pageidaujant, vaistus užsakyti. Jei asmens kreipimosi metu vaistinėje nėra reikiamų vaistų, tačiau juos turi bent vienas didmeninio platinimo licencijos turėtojas, vaistininkas turi pasiūlyti pirkėjui jį užsisakyti.

REKLAMA
REKLAMA

Vaistinė, užsakydama vaistus, gali prašyti avansinės įmokos tik tokiu atveju, jei vaistai kainuoja daugiau nei 100 litų. Avanso mokėti nereikia, jei užsakomi kompensuojamieji vaistai.

Užsakyti vaistai į vaistinę mieste turi atkeliauti per dvi darbo dienas, o miestelyje ar kaime - per keturias darbo dienas.

Vaistų receptų rašymo ir vaistų pardavimo taisyklių nuostatų įgyvendinimą kontroliuoja Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų