REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija iš kalėjimo paleido įtariamą mafijos bosą

Rusijoje iš kalėjimo paleistas įtariamas organizuoto nusikalstamumo bosas Semionas Mogilevičius, kuris už pinigų pasisavinimą ir reketą yra ieškomas JAV. Apie tai pranešė S. Mogilevičių ginantį teisininką pakalbinęs „Financial Times“.

REKLAMA
REKLAMA

S. Mogilevičius, kuris, anot FTB, praėjusiame dešimtmetyje Rytų Europoje sukūrė galingą nusikaltamą susivienijimą, Rusijoje buvo suimtas 2008 metais ir apkaltintas mokesčių vengimu. S. Mogilevičiaus gynėjai nuolatos teigė, kad jų klientas yra nekaltas ir nėra susijęs su kosmetikos prekių tinklu „Arbat Prestige“, kuriame ir buvo vengiama mokesčių.

REKLAMA

Advokatas Zeevas Gordonas teigia, kad S. Mogilevičius kartu su savo bendru Vladimiru Nekrasovu buvo paleistas už užstatą. Teigiama, kad teismas bylą nusiuntė atgal prokurorams ir pareiškė, kad būtina atlikti išsamesnį tyrimą.

Kai S. Mogilevičius buvo suimtas, analitikai iš pradžių teigė, kad areštas veikiausiai yra susijęs su milijardų dolerių vertės prekyba dujomis tarp Rusijos ir Ukrainos. Ukrainos premjerė Julija Tymošenko kaltino S. Mogilevičių, kad šis yra susijęs su dujų prekybos tarpininku „RosUkrEnergo“. Pats S. Mogilevičius sąsajas neigė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų