REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS


Artimiausiame „Formulės–1“ etape varžysis ne 10, o tik 9 ekipos. Taip nusprendė Vengrijos GP lenktynių teisėjai, kurie „Renault“ komandai paskyrė vienų lenktynių diskvalifikaciją.

REKLAMA
REKLAMA


Tokia griežta bausmė „Renault“ buvo skirta už tai, kad šio savaitgalio etape nuo Fernando Alonso bolido atitrūko vienas ratas ir tai galėjo sukelti pavojų kitiems lenktynininkams. Laimei, ratas greitai išriedėjo už trasos ribų ir niekas iš lenktynių dalyvių nenukentėjo.

REKLAMA


Tačiau teisėjai šio epizodo nepamiršo. Tuo labiau, kad vos prieš savaitę „Formulės-2“ lenktynėse per kone identišką incidentą kliudytas atitrūkusios šokinėjančios padangos žuvo Henry Surteesas.


Maža to, Vengrijos GP teisėjų pareiškė, kad „Renault“ komanda žinojo, kad ratas tinkamai nepritvirtintas, bet nesiėmė jokių veiksmų, kad sustabdytų savo F. Alonso  dar techninio aptarnavimo zonoje arba bent jam praneštų apie šią problemą.


Tiesa, „Renault“ ekipa Tarptautinės automobilių federacijai (FIA) įteikė tokio sprendimo apeliaciją ir tikisi sulaukti palankaus sprendimo – leidimo dalyvauti Valensijos etape (Ispanijoje).



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų