REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš pralaimėjusių nuosaikiųjų pažiūrų kandidatų Irano prezidentiniuose rinkimuose Mehdi Karroubi apkaltino Irano saugumo pajėgas „naudojant žiauresnius metodus už Izraelį“, praneša „BBC“.

REKLAMA
REKLAMA

„Irano saugumo agentų elgesys yra blogesnis nei zionistų, valdančių okupuotą Palestiną“, - pažymėjo reformistas savo tinklalapyje.

REKLAMA

„Protestuojančios moterys buvo daužomos lazdomis, o po to be skrupulų įmetamos į nuotėkų griovį. Zionistų agresoriai Palestinoje bent jau turi išlygų moterų atžvilgiu“, - rašė griežtas valdžios atsakomąsias priemones smerkiantis M.Karroubi.

Vyriausybės tardymo metodus nuosaikusis politikas įvardijo kaip „priminimą apie tamsią Šeicho erą“.

Šimtai žmonių buvo suimti birželio mėnesį, po prezidentinių rinkimų, vykusias demonstracijas. Šeštadienį pasaulis pademonstravo solidarumą su protestuotojais surengdamas „pasaulinio veiksmo dieną“.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasaulinio veiksmo dieną“ rėmė tokios organizacijos kaip „Human Rights Watch“ bei „Amnesty International“. Ji buvo surengta 80 miestų: Sidnėjuje, Seule, Ženevoje, Paryžiuje, Briuselyje, Berlyne, Dubline.

Protestuotojai ragino Teheraną išlaisvinti politinius kalinius. Daugelis žmonių laikė suimtųjų nuotraukas, tarp jų ir Nedos, 27 m. moters, kurios mirtis protestų metu buvo nufilmuota ir išplatinta internete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų