REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas pirmiau: višta ar kiaušinis? Pasirodo, tokią dilemą turi spręsti ir visi tie, kas nori sėsti už galingo motociklo vairo ir gauti „A“ kategorijos vairavimo pažymėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Septynerius metus automobilio vairuotojo pažymėjimą („B“ kategorija) turintis marijampolietis nusprendė išlaikyti  egzaminus ir gauti motociklą vairuoti teisę suteikiantį pažymėjimą.

REKLAMA

„Man buvo visai nesuprantama, kai „Regitroje“ paaiškino, jog turiu į praktinio vairavimo egzaminą atvykti su savo motociklu, - sakė jis. - Tai, palaukit, kaip aš galiu atvažiuoti juo, neturėdamas tam teisės. O kam man motociklas, jeigu aš neišlaikysiu jo vairavimo egzamino?”

Marijampolietis sakė, jog jam buvo draugiškai pasiūlyta susirasti draugą, turintį motociklą, kuris paskolintų „britva“ ar „čoperiu“ vadinamą motociklą vairavimo egzaminui. Paaiškėjo, kad galingų motociklų neturi ne tik Vilkaviškio ar Marijampolės „Regitros“ skyriai, bet jų nėra net ir didžiuosiuose miestuose. Tik du „Regitros“ filialai – Vilniaus ir Kauno – norintiems įsigyti motociklo vairuotojo pažymėjimą  „A“ kategorijos transporto priemonėms vairuoti gali pateikti motociklą.

„Mokytis vairuoti tokį motociklą man nebuvo jokių kliūčių, nes tokį motociklą turi Marijampolės profesinio rengimo centras, - pasakojo vyras. – Sumokėjau 500 litų ir gavau 10 valandų praktinio vairavimo pamokų. Dabar „Regitra“ už egzaminą, į kurį turiu atvažiuoti savo ar skolintu motociklu, prašo susimokėti dar 82 litus. Jei ima pinigus, gal galėtų ir motociklą nusipirkti? Ar gal egzaminų rengėjai galėtų egzaminams pasiskolinti motociklą, neužkraudami šių rūpesčių egzaminus laikantiems žmonėms?“

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinės įmonės „Regitra“ viešųjų ryšių specialistė Laima Užupė ; teigia, kad yra nustatyta tvarka, kaip turi būti laikomi praktinio vairavimo egzaminai. Joje numatyta, kad „A“ kategorijos vairuotojo pažymėjimą vairuoti motociklus, kurių galia didesnė kaip 25 kW arba galios ir svorio santykis viršija 0,16 kW/ kg bei motociklus su šonine priekaba, kurių galios ir svorio santykis viršija 0,16 kW/kg,  teisė suteikiama tik turint ne trumpesnį kaip 2 metų motociklų su žemesnėmis charakteristikomis vairavimo patirtį arba sulaukus 21 metų amžiaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Egzaminą „A“ kategorijos transporto priemonės vairuotojo pažymėjimui gauti visuose „Regitros“ egzaminų centruose laikomos su klientų pateikta transporto priemone. Vilniaus ir Kauno egzaminų centruose, klientui pageidaujant, gali būti pateikta ir „Regitros“ transporto priemonė“, - nustatyta būsimų motociklininkų egzaminavimo tvarkoje.

L. Užupė patarė ir tokia tvarka nepatenkintam marijampoliečiui atvykti egzamino laikyti į Vilnių ar Kauną.

Liucija Burbienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų