REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinas. Melas. Kinas i melas. Melas kine. Kinas prieš melą

Žodžių junginiai pagimdo naujas prasmes ir jų visokias įmanomas variacijas.

Kiekvieno mūsų neužginta teisė - savarankiškas prasmių suvokimas, pagimdantis veiksmą ir poelgius.

REKLAMA
REKLAMA

Bent taip jau manytume. Nors yra valstybių, kur interpretacijos yra ribotos. Ir yra valstybiu, teritorijų, kuriose už melo interpretacijos laisvės, net neminint pačios laisvės, galimybę yra baudžiama skirtingais gramų kiekiais- nuo 9 į viršų.

REKLAMA

Kino festivalio „KINAS PRIEŠ MELĄ“ kūrėjai siūlo galimybę kiekvienam žiūrovui, skaitytojui  perskaityti/pamatyti MŪSŲ siūlomą junginį. Po to jį suskaidyti ir sudėlioti taip, kaip kas nori ir gali. Kviečiame pamatyti „KINĄ“ ir negalime siūlyti mąstyti apie „MELĄ“.

Nes tai privatu ir labai asmeniška- laisvė galvoti, ne tik kalbėti. Ta galimybė suvokti melą yra labai netoli mūsų- privačiame gyvenime, spaudoje, karo laukuose, politikų ir teisiančių kabinetuose. „MELAS“ yra globalus. Kaip ir „KINAS“. Kiną žiūrime, o melą žinome arba norime sužinoti.

REKLAMA
REKLAMA

Melas mene ir tuo pačiu kine gali būti kažkam iš mūsų tiek pat šiurpu, kaip sveriamo švino distribucija. Nes salės tamsoje, kaip vienutės tyloje, melas gali virsti išdavyste.

„KINAS PRIEŠ MELĄ“. Kviečiame pamatyti kiną,kuris gali nusitaikyti visų pirmiausia į mus pačius. O apie melą galima laikinai ir pamiršti, kol jis pats mums apie save primins. Neišvengiamai.

Festivalis vyks rugpjūčio 1-7 dienomis Vilniuje "Forum Cinemas Vingis" kino teatre. Festivalio metu savo filmus pristatys kino režisieriai iš įvairių Europos valstybių.

Festivalio atidarime rugpjūčio 1 d., kartu su kitais autoriais, dalyvaus pasaulinio garso kino režisierius Aki Kaurismaki.

Festivalio uždarymo svečias - Aku Louhimies, puikiai žinomas Lietuvos žiurovui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų