REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šv. Sosto atstovas Lietuvoje apaštalinis nuncijus arkivyskupas Luidžis Bonacis (Luigi Bonazzi) pasveikino Prezidentę Dalią Grybauskaitę pradėjus eiti garbingas Respublikos vadovės pareigas ir pabrėžė: "Geras Prezidentas - palaima šaliai".

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo metu penktadienį kalbėta apie nelengvą ekonominę situaciją Lietuvoje ir Bažnyčios vaidmenį valstybės gyvenime bei teikiant pagalbą žmonėms.

REKLAMA

Atkreipęs dėmesį, kad ekonominė krizė lėmė žmonių pastangas ieškoti geresnio gyvenimo svetur ir palikti savo šalį, arkivyskupas L. Bonacis pabrėžė, kad dėl to labai kenčia ir patys išvažiuojantieji, ir jų šeimos. Todėl, apaštalinio nuncijaus įsitikinimu, būtina parama tokiems žmonėms ir jų artimiesiems.

D. Grybauskaitė pritarė, kad šio sunkmečio sąlygomis ypač svarbus Bažnyčios vaidmuo padedant šiuos sunkumus išgyventi.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės vadovė padėkojo arkivyskupui už Bažnyčios jautrumą kenčiantiesiems, už jos humanitarinę pagalbą visiems, kam jos reikia.

Susitikime taip pat aptartas šių metų spalio mėnesį numatomas visų Lietuvoje reziduojančių ambasadorių susitikimas su Prezidente.

Šv. Sosto atstovas Lietuvoje yra viso diplomatinio korpuso duajenas.

Šventojo Sosto apaštalinio nuncijaus arkivyskupo L. Bonacio skiriamuosius raštus kadenciją baigęs Prezidentas Valdas Adamkus priėmė gegužės 20-ąją.

Arkivyskupas L. Bonacis yra ketvirtas Vilniuje reziduojantis apaštalinis nuncijus nuo tada, kai Šv. Sostas ir Lietuva 1991 m. rugpjūčio 30 d. atkūrė sovietų okupacijos sustabdytus dvišalius santykius.

Apaštališkasis nuncijus reziduoja Vilniuje įsikūrusioje apaštalinėje nunciatūroje. Tas pats apaštališkasis nuncijus atstovauja Šventajam Sostui Estijoje ir Latvijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų