REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) tarybą palieka jos narys žurnalistas Romas Sakadolskis. Apie tokį savo sprendimą penktadienį jis informavo Prezidentę Dalią Grybauskaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak šalies vadovės atstovo spaudai Lino Balsio, R. Sakadolskis Prezidentei pranešė, kad norėtų palikti savo postą. R. Sakadolskis LRT taryboje buvo trejus metus.

REKLAMA

"Jis yra deleguotas nuo Prezidento institucijos, tai tas noras nebebūti tarybos nariu turi būti praneštas Prezidento institucijai", - sakė D. Grybauskaitės atstovas.

Susitikime taip pat kalbėta ir apie nacionalinio transliuotojo būklę, paskirtį, Tarybos darbą, formavimo principus. D. Grybauskaitė pripažino, kad LRT reikia stipresnio finansavimo, geresnės organizacijos, supratimo, kokia turėtų būti nacionalinė televizija ir radijas.

REKLAMA
REKLAMA

R. Sakadolskio teigimu, apie savo žingsnį pasitraukti iš Tarybos jis galvojęs seniai, bet vis laukė naujo Prezidento. Žurnalistas negailėjo kritikos Tarybos veiklai. Anot R. Sakadolskio, LRT taryba yra sustabarėjusi struktūra, "iš dalies impotentiška". LRT reikia spręsti struktūrines problemas, trūksta valios spręsti finansavimo, vizijos, nepriklausomumo ir kitus klausimas. Paties R. Sakadolskio balsas atsimušdavęs kaip žirniai nuo sienos.

"Atsistatydinau todėl, kad turiu kai kurių kitų darbų. (...) Mano nauda šitai struktūrai yra ribota. Manyčiau, LRT taryba savo darbą traktuoja formaliai. Tas formalus darbo traktavimas manęs netenkina. Nelabai galiu pakeisti nuostatų, kurios vyrauja LRT vadovybės struktūroje, ir todėl pagalvojau, kad laikas ateiti kitam žmogui, kuris galėtų geriau tai padaryti.(...) Mano balsas neina į dangų taryboje, žiūrint, kas sėdi tame danguje. Jeigu sėdi A. Siaurusevičius ir G. Ilgūnas, tai atsakymas būtų taip", - kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į savo vietą buvęs ilgametis radijo stoties "Amerikos balsas" bendradarbis R. Sakadolskis Prezidentei pasiūlė naują narį bei pažėrė patarimų, kaip spręsti problemas, tačiau kokį ir kaip - neatskleidė.

LRT taryba - aukščiausiasis visuomeninio transliuotojo valdymo organas, atstovaujantis visuomenės interesams. Taryba sudaroma 6 metams iš 12 asmenų - visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų. Po 4 tarybos narius skiria Prezidentas ir Seimas, po 1 narį deleguoja Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija, Lietuvos vyskupų konferencija.

REKLAMA

LRT tarybos nariai šiuo metu yra Alvydas Jokubaitis, Marcelijus Martinaitis, Rimvydas Valatka, Romas Sakadolskis, Saulius Vosylius, Edmundas Ganusauskas, Eglė Pranckūnienė, Auksė Balčytienė, Saulius Drazdauskas, Dainius Radzevičius, Audronė Pitrėnienė. Jai vadovauja istorikas, Kovo 11-osios Akto signataras Gediminas Ilgūnas.

Penktadienį Prezidentė taip pat priims Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos generalinį direktorių Audrių Siaurusevičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų