REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmą ir vienintelį kartą šiais metais Palangos vasaros estradoje rugpjūčio 14 dieną nugriaudės miuziklo „Paryžiaus katedra“ garsai.

REKLAMA
REKLAMA

Tai istorija, kurią žmonės pasakoja skirtingose šalyse, skirtingomis kalbomis, pateikia nevienodas jos interpretacijas, tačiau visus juos vienija Ričardo Kočiantės  muzika ir tikėjimas liepsnojančia meile. Lietuvoje Viktoro Hugo parašytą istoriją pasakoja garsūs atlikėjai ir profesionalūs šokėjai.

REKLAMA

Rugpjūčio mėnesį Palangos vasaros estradoje arijas atliks Česlovas Gabalis, Vladas Kovaliovas, Viktoras Malinauskas, Raimondas Baranauskas, Egidijus Bavikinas, Akvilė Garbenčiūtė ir Urtė Šilagalytė.  

J. Milius festivalyje gavo tris apdovanojimus

„Paryžiaus katedroje“ vaidinantys Jeronimas Milius ir Povilas Meškėla pačiame vasaros viduryje suspėjo dalyvauti tarptautiniame konkurse. Liepos 11-17 dienomis jie dalyvavo Vitebske, Baltarusijoje, vykusiame festivalyje „Slavianski bazar“.

REKLAMA
REKLAMA

„Konkurse dalyvavo Jeronimas, o aš važiavau, kaip jo vadybininkas ir draugas. Kol Jeronimas dainavo scenoje, aš stebėdamas jį taip pat viduje dainavau visa širdimi“, – įspūdžiais po festivalio dalijosi P. Meškėla. Jeronimą Milių festivalyje labai gerai įvertino komisija, žurnalistai ir žiūrovai. Festivalyje jis gavo premiją už trečią vietą, taip pat specialų Vitebske dirbusių žurnalistų prizą. Dar vienu specialiu prizu J. Milių apdovanojo televizorius gaminanti įmonė.

„Šiame festivalyje  dainininkai labai vertinami. Ten suvažiuoja didžiausios esamos ir būsimos Rusijos žvaigždės. Manau, kad Jeronimas nurungė visus. Jis publiką papirko savo vidumi, charizma ir tikru nuoširdumu. Jeronimo pasirodymą labai gerai įvertino Rusijos žiniasklaida, jie sakė, kad jis vertas pirmosios vietos. Žurnalistų nuomonė yra labai svarbi, nes jų labai daug ir juos sunku papirkti. Jų nuomonė apie Jeronimą buvo stulbinančiai vieninga“, – pasakojo J. Miliaus mokytojas P. Meškėla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Festivalyje Jeronimas atliko dainas „Klajokliai naktyje“ ir „Aš laisvas“. „Šiais metais festivalyje buvo daug lyrinių dainų. Taip yra, nes dainininkai atlikdami tokias dainas gali pademonstruoti daugiau savo vokalinių sugebėjimų. Visi dainininkai buvo labai skirtingi, kiekvienas su savo spalva“, – pasakojo P. Meškėla. Paklaustas, kieno dar pasirodymas jam paliko neišdildomą įspūdį, jis sakė, kad tai buvo Latvijos dainininkės pasirodymas. Anot dainininko, ji visus sužavėjo savo švelnumu ir moteriškumu.

P. Meškėla, V. Kovaliovas ir R. Baranauskas kartu šventė gimtadienį

„Paryžiaus katedros“ atlikėjai pasakojo, kad jie kartu ne tik dainuoja: šią vasarą gimė tradicija visiems drauge paminėti kolegų gimtadienius. Liepos mėnesį po Kaune vykusio „Paryžiaus katedros“ spektaklio atlikėjai ir šokėjai dar negreitai išsiskirstė į namus. Visi sveikino tris „Paryžiaus katedros“ atlikėjus: Vladą Kovaliovą, Povilą Meškėlą ir Raimondą Baranauską. Kolegos dainininkams įteikė gėlių, o visą vakarą jiems buvo sakomi linkėjimai ir tostai už jų sėkmę.

REKLAMA

Gražuolį Febą vaidinantis Egidijus Bavikinas pasakojo, kad visas „Paryžiaus katedros“ kolektyvas repeticijų ir gastrolių metu labai susidraugavo. „Visa kompanija, dirbanti prie projekto yra ne tik tikri profesionalai, bet ir puikūs, šilti žmonės. Tradicija kartu švęsti gimtadienius sulaukė didelio palaikymo, todėl ne tik vasarą, bet, manau, ir ateityje visada sveikinsime vieni kitus gražiausių švenčių proga“, – pasakojo dainininkas E. Bavikinas. Povilas Meškėla tikino, kad „Paryžiaus katedros“ kolektyve nėra žmonių, kuriuos jis galėtų išskirti iš kitų, nes visi, jo nuomone, yra labai nuoširdūs, paprasti ir teisingi žmonės.

REKLAMA

Po pasirodymo ilsėsis kartu

Atlikėjai prasitarė, kad po rugpjūčio mėnesį pajūryje įvyksiančio spektaklio dainingoji kompanija taip pat neskubės namo. „Povilas sakė, kad pasistengs surasti ir išnuomoti pirtį, kad po pasirodymo visa kompanija galėtume atsipalaiduoti ir pailsėti. Labai tikimės, kad po pasirodymo Palangoje nereikės skubėti namo ir galėsime pasidžiaugti Lietuvos pajūriu ir gera draugija“, – apie pramoginius planus pasakojo E. Bavikinas.

Rugpjūčio mėnesį įvyksiantis „Paryžiaus katedros“ spektaklis bus pirmas ir vienintelis Lietuvos pajūryje, planuojama, kad miuziklo paklausyti susirinks virš 1000 žiūrovų iš visos Lietuvos. Lietuvoje miuziklas „Paryžiaus katedra“ buvo parodytas septynis kartus arenose didžiuosiuose miestuose: Vilniuje, Kaune, Panevėžyje ir Šiauliuose, taip pat įvyko 15 kamerinių miuziklo parodymų visoje Lietuvoje. Suskaičiuota, kad miuziklą „Paryžiaus katedra“ jau matė daugiau nei 32.000 žiūrovų, o laisvų bilietų į miuziklą nelikdavo likus dviems savaitėms iki renginio dienos. Bilietus į rugpjūčio 14 dieną Palangos vasaros estradoje vyksiantį miuziklą galima įsigyti visose bilietai.lt kasoje ir renginio vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų