REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Priešrinkiminiai liberalų partijų pažadai mažinti mokesčių naštą ir skatinti verslo plėtrą byra į šipulius. Liberalai, šiek tiek pasimaivydami Seime, drąsiai balsuoja už mokesčių naštos didinimą. Reikia didesnio PVM – nuo 19 procentų iki 21 procento –, prašau. Reikia didesnių „Sodros“ įmokų – taip pat prašau. Ir jokios graužaties.

REKLAMA
REKLAMA

Kasmet Laisvės nuo mokesčių dieną švenčiantys liberalai iškilmingai po Vilnių tampo mokesčių naštą simbolizuojantį akmenį. Šiemet šį akmenį liberalams padėjo tempti net daugkartinis galiūnų varžybų čempionas Žydrūnas Savickas. Vieni liberalai jau nebebūtų patempę, nes prisibalsavo ir toliau balsuoja už mokesčių didinimą.

REKLAMA

Manau, kad kitais metais liberalų išpuoselėto mokesčių naštos akmens nebepatemps ir galiūnas Ž.Savickas. Tai visiškai aišku tapo šią savaitę, kai Seimo valdančioji dauguma, kuriai priklauso ir liberalių ideologijų partijos, vieningai balsavo už mokesčių didinimą.

Sunku įsivaizduoti, kaip liberalai kitais metais po Vilnių tampys mokesčių naštą simbolizuojantį akmenį. Nebent liberalams į pagalbą atskubėtų Lietuvos banko vadovas R.Šarkinas su savo 26 tūkstančių litų alga ir teiginiais, kad Lietuvos bankas daugiau diržų susiveržti jau nebegali. Va čia tai jėga! Bet kurį akmenį iš vietos pajudins.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi liberalai patys muša (balsuoja už didesnius mokesčius), patys rėkia (prieš rinkimus „gelbėja“ smulkųjį ir vidutinį verslą), patys simbolinį mokesčių naštos akmenį tampo (tautai juk reikia ne tik duonos, bet ir žaidimų). Ir tai yra liberalizmas?

Ką turi galvoti smulkiojo ir vidutinio verslo atstovai, kurie laukia nesulaukia, kol bus ištaisytos naktinės mokesčių reformos klaidos? Kas taisys tas klaidas? Kad Vyriausybė turi taisyti klaidas dėl smulkiojo ir vidutinio verslo apmokestinimo yra pareiškusi ir Prezidentė D.Grybauskaitė. Deja, nei liberalų, nei Prezidentės veiksmų ta kryptimi nėra. Priešingai, paskubėta didinti mokesčius, o apie smulkųjį ir vidutinį verslą užmiršta. Te pasiunta, išgyvens?!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būsiu neteisus, jei nepaminėsiu valdančiųjų sprendimo sumažinti pelno mokestį nuo 20 iki 15 procentų, mažiau apmokestinti dividendus. Bet šie sprendimai – akivaizdi pagalba stambiajam verslui. Smulkieji ir vidutiniai verslininkai apie pelnus per sunkmetį gali tik pasvajoti. Jie ir tempia mokesčių naštos akmenį – ne simbolinį, o tikrą.

Artūras Paulauskas, Naujosios sąjungos (socialliberalų) pirmininkas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų